https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti so se učili postavljanja kariernih ciljev in veščin komuniciranja

Murska Sobota, 15.05.2014 ob 11:00  

V okviru projekta Lamaprom – Razvoj trga dela na slovensko-madžarskem obmejnem območju, je v organizaciji Regionalne razvojne agencije Mura v  prostorih Kluba PAC v Murski Soboti potekal v sredo, 14. maja 2014 že drugi seminar z naslovom Postavljanje kariernih ciljev in veščine komuniciranja.

 

Seminarja se je udeležilo kar 23 udeležencev, med katerimi so se pridružili dijaki, študentje, brezposelni in diplomanti v veliki večini iz Pomurja. Izvajalka seminarja je bila mag. Nataša Lorber iz podjetja SUN Gornja Radgona d.o.o., ki je v preteklosti izvajala raznolike vsebine za brezposelne osebe in ki si je svoje izkušnje iz tega področja pridobila tudi s svojim delov v okviru izvajanja različnih vsebin v Skladu dela Pomurje in Skladu dela Prekmurje. V samem uvodu je predavateljica predstavila, kako so za postavljanje kariere pomembni procesi odločanja, kako je pomembno v katerem okolju si želimo postaviti kariero, da je zelo pomembno poznavanje samega sebe in pri vsem tem moramo poznati veščine za prehod iskanja možnosti uresničevanja svoje kariere.

Udeleženci so v okviru samega seminarja izvedli tudi praktično nalogo na osnovi katere so si sami lahko postavili cilj in kjer je do dosega cilja bila postavljena ovira in pri tem so prišli do zanimivih odkritij, kako različno znamo to oviro premagati, nekateri pa so se pri postavljeni oviri tudi ustavili. Sama razprava se je v nadaljevanju razvila v razmišljanje o tem kakšna so dejansko danes pričakovanja delodajalcev in spoznali so, da je potrebno biti kar pripravljen na zelo zahtevne naloge pri uresničevanju svojih ciljev. V drugem delu srečanja pa so bili udeleženci še seznanjeni z veščinami javnega nastopanja in veščinami timskega dela ter smernicami reševanja konfliktov.

V okviru projekta LAMAPROM je bil to torej že drugi seminar, v nadaljevanju  projekta bo izveden še en seminar, ki ga bodo izvedli v četrtek, 22.5.2014 na temo Projektno delo in vodenje projektov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2014 ob 11:54 oooooo gost

      ojoj, kaj nam pomagajo tej seminarji... zaposlitve??? kje...???... tu dobro služijo le take agencije na račun nezaposlenih si bašejo debele denarce v žep in jim je po domače figo mar za te udeležence seminarjev (ponavadi je večina teh poslušalcev prisiljena udeležbe s strani zavoda............)

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2014 ob 12:37 gost - brezposelni gost

      To je samo zapravljanje denarja Izobražene učijo tisto kar vejo in so se učili v šolah. Sedaj Pomurje obiskujejo razni kandidati strank za evropski parlament kmalu nas bodo zasleplejavli kandidati za naš parlament in vsi bluzijo eno in isto, nobeden pa ne reče v Pomurju bomo odprli dve ali tri nove tovarne , zaposlili bomo pet tisoč ljudi in potem takih izbraževanj ne bo treba . Naši ljudje že vedo loviti ribe samo problem je ker ribnika nimajo , če se slučajno ti prodajalci megle zgovarjajo, po starem pregovoru , da ne dajat ljudem ribe , pač pa jih naučite ribiti - ne Pomurje rabi velik ribnik in bodite prepričani, da si bodo ljudje znali naloviti ribe in ne jih spet pošiljati v tujino s trebuhom za kruhom. V Sloveniji rabimo plačilo prispevkov in vplačilo v pokojninski sklad ne v tujini. Slabi so tisti politiki in ljudje , ki bi Pomurce kot nekoč pošiljali v tujino , da bi jih tam izkoriščali. Vsi filozofi , če ste tako pametni raje v Pomurje pripeljite tovarne ne pa na račun svoje filozofije in praznih besed ljudem prodajete meglo in jih krmite s tistim kar se ne da uporabiti.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2014 ob 18:10 Nataša Lorber gost

      Glede na komentarje se moram oglasiti kot izvajalka delavnice. Med udeleženci je bilo veliko študentov in dijakov, ki so na sami delavnici zelo aktivno sodelovali. Lahko je komentirati tistim, ki se ne udeležujejo tovrstnih vsebin. Sama prihajam iz Pomurja in sama sem nekoč bila tudi iskalka zaposlitve med brezposelnimi. Velikokrat se ne znajdemo, rabimo samo malce namiga, spodbude in iščemo dalje rešitve. Tisti, ki so bili udeleženi seminarja lahko povedo, da jim ne prodajamo meglo - samo motiviramo in spodbujamo kako v tej naši državi najti svojo rešitev.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2014 ob 21:00 brezposelni gost

      in koliko jih je po tem predavanju in vaši zaslugi danes ali v tem tednu pričelo delati . Lahko vi razlagate in filozofirate ampak še na nobeni delavnici kjer sem bil noben predavatelj ni prišel z desetimi ali dvajsetimi prostimi delovnimi mesti in predaval kako to službo dobiti. Vedno je govora če bo , kako bo , kako bi naj bilo. Danes službo dobiš v 99 % po vezah , tisto kjer pa ni plače, ni plačil prispevkov pa je žalostno, da sploh delavce pošiljate tja in določenim ljudem na nelegalen način omogočate bogatenje.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.05.2014 ob 21:35 gost gost

      saj res, da jim ne prodajate meglo, to bi vsaj videli... prodajate jim prazen nič... pa tudi vprašanje na kakšen način je marsikdo dobil službo.... ni vredno komentarjev...

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.05.2014 ob 15:42 udeleženka gost

      Oh pa je vredno komentarjev - sama sem bila prisotna na tej delavnici, pa tudi prejšnji en teden nazaj in moram povedati, da nam je bilo podanih veliko dobrodošlih informacij katere sem res slišala prvič, čeprav imam visoko šolsko izobrazbo. Ne vem zakaj vsi samo kritizirate ko se za okolje naredi nekaj dobrega. A vsi ti ki šinfate in samo kritizirate obiskujete te vsebine, da lahko ocenite kako je bilo? Me res zanima koliko sami naredite za svoje dobro. Saj nismo iskali službe, saj nam ni bilo obljubljeno, da nam bodo nova podjetja pokazalai....so pa nam bile podane informacije za katere osebno lahko rečem, da so mi dobrodošle.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.