https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Veržej: Občinski svet sprejel zaključni račun proračuna za leto 2013 in podelil občinska priznanja

Veržej, 15.05.2014 ob 12:30  

Občinski svet Občine Veržej je na 22. redni seji sprejel zaključni račun proračuna za leto 2013. Seznanil se je tudi z raznimi letnimi poročili za leto 2013 in vsebino strategije razvoja športa Športne zveze Ljutomer od leta 2014 do leta 2023 z dopolnitvami. Sprejel je sklep o podelitvi občinskih priznanj in nagrad, imenoval odgovornega urednika javnega glasila Fünkešnica ter predstavnike soustanovitelja v Svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Veržej.


Srednje zadolževanje občine glede na slovensko povprečje

Skupni prihodki zaključnega računa proračuna Občine Veržej za leto 2013 znašajo 1.228.586 evrov, skupni odhodki 1.101.907 evrov, primanjkljaj oz. presežek pa 126.679 evrov. Zadolževanje občine na dan 31. 12. 2013 je znašalo čez dobrih 560.000 evrov. Po ugotovitvah nadzornega odbora je občina v preteklem letu z javnimi sredstvi ravnala racionalno in gospodarno.

Cena storitve pomoči na domu znižana na 15,68 evrov

Občinski svet je obravnaval in sprejel novo ceno storitve pomoči na domu za leto 2014, ki se je znižala in sedaj znaša 15,68 evrov. Seznanil se je tudi s poročilom o vzdrževanju pokopališča Veržej ter o prihodkih in odhodkih pogrebne in pokopališke dejavnosti v letu 2013. Skupni stroški za vzdrževanje pokopališča, ki jih opravlja Pogrebno podjetje Bratuša Dušan s.p., znašajo 8.348,68 evrov.

Olga Lukman, vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Ljutomer, Križevci, Radenci, Razkrižje in Veržej, je predstavila poročilo o delu omenjenega inšpektorata in redarstva za letošnje leto. Po ugotovitvah potrjuje uspeh njihovega dela stanje na terenu, poleg tega pa se bo inšpektorat tudi v bodoče trudil z učinkovitostjo inšpekcijskega in redarskega nadzora ter delovali preventivno v enaki meri kot do sedaj.

V letošnjem letu nadzidava Zdravstvenega doma Ljutomer

Direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Tomislav Nemec je predstavil poročilo Zdravstvenega doma Ljutomer za leto 2013, dokument identifikacije investicijskega projekta in investicijski program, ki se nanaša na nadzidavo Zdravstvenega doma Ljutomer. Skupni prihodki Zdravstvenega doma Ljutomer znašajo 3.359.557 evrov in so za 2,4 odstotka manjši v primerjavi s preteklim letom. Beležijo presežek prihodkov nad odhodki v višini 194.188 evrov.

Vrednost projekta nadzidava Zdravstvenega doma Ljutomer znaša 713.055,10 evrov, v katero je vštet tudi strošek nabave opreme. Gre torej za vlaganja v infrastrukturo, ki je v javnem interesu in se bo izvajala še v letošnjem letu. Predvidena nadzidava obstoječega objekta bo razširitev osnovne in obstoječe funkcije Zdravstvenega doma Ljutomer. V novem objektu bodo potekale dejavnosti uprave javnega zavoda in zdravstvene oskrbe oz. opravljanje zdravstvenih storitev.

Subvencija omrežnine odvajanja odpadne vode v višini 24 odstotkov

Direktor javnega podjetja Prlekija Davorin Kurbus je občinski svet seznanil z Elaboratom 2014, poročilom za leto 2013 in planom za leto 2014 za izvajanje javnih služb oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadnih voda in drugih storitev, ki so povezane z javnimi službami v Občini Veržej. Na področju odvajanja odpadne vode je višina subvencija omrežnine za nepridobitne uporabnike 24 odstotna in znaša 6,6508 evrov. Razliko do predračunske cene občina mesečno pokriva iz občinskega proračuna.

Pisno priznanje občine Antonu Petovaru in podjetju Malus d.o.o.

V počastitev občinskega praznika, ki ga Občina Veržej beleži 31. maja, je občinski svet sprejel sklep o podelitvi občinskih priznanj in nagrad. Pisno priznanje Občine Veržej se podeli Antonu Petovaru za 22-letno prostovoljno sodelovanje v gasilskem društvu Bunčani in podjetju Malus d.o.o. za prispevek k razvoju gospodarstva v Občini Veržej. Novi odgovorni urednik javnega glasila Fünkešnica za obdobje 5 let je postal Janez Krnc, v Svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Veržej pa so s strani soustanovitelja imenovali Branka Gregorinčiča in Matijo Galundera.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2014 ob 21:00 gost

      Zakaj ni omogočeno komentiranje pod članki ki se nanašajo na Novo Slovenijo in gospoda jožef horvat? a se gospodje bojijo negativnih komentarjev?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.