https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Tišina: Občinski svet imenoval kandidate za prejem občinskih in športnih priznanj za leto 2013

Tišina, 20.05.2014 ob 7:00  

Občinski svet občine Tišina je na 32. redni seji potrdil Sklep o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve. Imenoval je Občinsko volilno komisijo, posebno Občinsko volilno komisijo in komisijo za pripravo volilnega imenika pripadnikov romske skupnosti. Sprejel je tudi Sklep o podelitvi občinskih in športnih priznanj za leto 2013 ter obravnaval premoženjsko bilanco.


Neobravnavano letno poročilo Pomurskih lekarn zaradi odsotnosti direktorja

Občinski svet občine Tišina se je uvodoma želel seznaniti z letnim poročilom Javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota za preteklo leto. Ker je Ivan Zajc, direktor Javnega zavoda Pomurske lekarne, opravičil svojo odsotnost, je občinski svet sklenil, da bodo omenjeno poročilo obravnavali na eni izmed naslednih sej, ko bo direktor Javnega zavoda prisoten, da predstavi poslovanje in letno poročilo Pomurskih lekarn za leto 2013.

Določili višino delnega povračila stroškov organizatorjem volilne kampanje

Stroški volilne kampanje so stroški, ki so potrebni za izvedbo volilne kampanje za posamezno kandidatno listo ali posameznega kandidata. Stroški volilne kampanje za volitve v predstavniški organ lokalne skupnosti ne smejo preseči 0,40 evra na posameznega volilnega upravičenca. Stroški volilne kampanje za volitve individualno voljenega organa lokalne skupnosti ne smejo preseči 0,25 evra na posameznega volilnega upravičenca v lokalni skupnosti. Če pride do drugega kroga glasovanja, se stroški volilne kampanje za kandidata, ki na tem glasovanju kandidirata, lahko povečajo še za 0,15 evra na posameznega volilnega upravičenca v lokalni skupnosti.

 

Organizatorji volilne kampanje oz. kandidati za člane občinskega sveta, katerih listam so pripadli mandati za svetnike občinskega sveta, imajo pravico do povrnitve stroškov volilne kampanje v višini 0,33 evra za dobljen glas, pri čemer pa skupni znesek ne sme preseči zneska porabljenih sredstev, razvidnega iz poročila občinskemu svetu in računskemu sodišču. Delne povrnitve stroškov volilne kampanje so upravičeni tudi organizatorji volilne kampanje oz. kandidati za župane, za katere je glasovalo najmanj 10 odstotkov od skupnega števila volilnih upravičencev, ki so glasovali, in sicer 0,12 evra za vsak dobljen glas.

Občinski svet imenoval kandidate za tri volilne komisije

Ker so pred vrati občinske volitve je občinski svet imenoval kandidate Občinske volilne komisije občine Tišina. Stanislava Žižka je imenoval za predsednika, Alenko Mesarić za namestnico predsednika, Dejana Gomboca, Dejana Hauka in Boruta Horvata za člane, Tjašo Celec in Cvetko Njivar za namestnici, za namestnika pa Romana Vukana. Imenoval je tudi kandidate posebne Občinske volilne komisije občine Tišina za volitve člana občinskega sveta – pripadnika romske skupnosti. Jureta Novaka je imenoval za predsednika, Andrejo Šiftar za namestnico predsednika, Dorotejo Žekš za članico, Franca Rogača in Zlatka Hahna za člana, Simono Ulen in Sanjo Čagran za namestnici, za namestnika pa Simona Baranjo. V komisijo za sestavo volilnega imenika pripadnikov romske skupnosti je imenoval Rudolfa Horvata st. za predsednika, za člana pa Danijela Kovača in Maikena Horvata.

 

Jože Poredoš ostal brez naziva častnega občana občine Tišina

Občinski svet je na predlog svetnika Marka Kofjača izvedel tajno glasovanje o podelitvi občinskih priznanj občine Tišina za leto 2013. Za častnega občana občine Tišina je bil predlagan Jože Poredoš iz Petanjec, bivši župan občine Tišina, vendar pa po tajnem glasovanju s petimi glasovi ZA in sedmimi PROTI, Poredoš ni bil potrjen za častnega občana. Soglasno so potrdili Reneja Žižka iz Tišine za prejem zlate plakete občine Tišina, za prejem zahvalne listine občine Tišina pa Mirka Kuhara iz Tišine in Viktora Šafariča iz Petanjec. Za perspektivnega športnika in športnico občine Tišina za leto 2013 sta bila imenovana Mario in Marina Goubar iz Murskih Črnec. Omenjena priznanja bodo podeljena v začetku septembra, ob počastitvi občinskega praznika občine Tišina.

Premoženje občine Tišina v višini 19.233.168 evrov

Občina Tišina je bila dolžna pripraviti konsolidirano premoženjsko bilanco občine po stanju na dan 31. 12. 2013 in jo do 31. marca morala predložiti AJPES-u. Skupno premoženje občine Tišina znaša 19.233.168 evrov. Na večje konsolidirano stanje, v primerjavi z letom 2012, vplivajo večje vrednosti nepremičnin v občini Tišina (rekonstrukcija ceste Borejci – 1. faza, obnova gasilskih domov po vaseh, ureditev osrenjega centra Tišine, komunalna ureditev Murski Črnci – veliki kompleks) in energetska sanacija Osnovne šole Tišina. Prav tako pa se, v primerjavi z letom 2012, povečujejo kratkoročne obveznosti, kamor spadajo obveznosti do dobaviteljev (fakture za mesec december 2012). V letu 2013 se, v primerjavi z letom 2012, povečujejo tudi kratkoročne terjatve, na katere vpliva terjatev do občine Puconci za izvedbo projekta kolesarska počivališča po vaseh in terjatev do LAS Goričko za projekt postavitve otroških igral po vaseh.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.