https://www.ac-andrejek.si/
https://www.beltinci.si/
https://www.m-energetika.si/
https://www.facebook.com/SR%C5%A0A-parketarstvo-in-trgovina-482767995154662/
https://www.saubermacher-komunala.si/
http://www.gtz.si/
https://www.pomurec.com/vsebina/70240/Za_praznike_se_zahvalite_s_praznicno_voscilnico_na_Pomurec_com
https://www.obcinaturnisce.si/
http://achorvat.si/
http://www.tisina.si/
https://www.puconci.si/

POM-MUZIKA

Skupina Tropik – fantje, ki imajo radi poletje in vroče zabave, vse to pa delijo s publiko

22.5.2014  

Skupina je začela igrati leta 2012. Fantje so polni energije, preigravajo pa priredbe slovenskih, hrvaških in angleških pesmi. Največ igrajo na privatnih zabavah in porokah, pred kratkih pa so izdali njihov prvi avtorski komad, za katerega so posneli tudi videospot.

 

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 

Kdaj in kako se je začela glasbena pot?

Z glasbo se vsi ukvarjamo že od malih nog na tako ali drugačen način. Osnovno znanje smo večinoma prejeli v glasbeni šoli, nato se je pa vsak na svojem inštrumentu izpopolnjeval še sam in zbiral izkušnje ob raznih priložnostnih nastopih.

Kot skupina smo začeli igrati leta 2012, po zanimivem spletu okoliščin, kjer sta se dva izmed članov spoznala na sistematičnem pregledu v Ljubljani.

Kdo ste člani skupine Tropik?

Člani skupine Tropik smo: Grega Benko (glavni vokal), Kristjan Marič (klaviature, harmonika, spremljevalni vokal), Aleš Sečkar (kitara, spremljevalni vokal), Miha Raščan (bas kitara, spremljevalni vokal), Boštjan Raduha (bobni).

Tropik - kako ste se odločili za to ime, ali ima kakšen poseben pomen?

Predvsem zato, ker igramo v tropskem podnebju (smeh). Za ime Tropik smo se odločili predvsem zato, ker imamo vsi radi poletje, pripekajoče sonce, vroče zabave in želimo vse to ob igranju deliti tudi z vami.

Kaj je tista vaša posebnost po kateri menite, da vas ljudje prepoznajo?

Menimo, da je naša posebnost to, da smo vsi še precej mladi in polni energije. Upamo, da nas bodo ljudje prepoznali tudi po našem prvem videospotu, ki ga sedaj tudi objavljamo.

Kakšno zvrst preigravate in od kod navdih?

Preigravamo narodno–zabavno glasbo in sicer priredbe slovenskih, hrvaških in angleških pesmi. Največ igramo na privatnih zabavah in porokah, vsakič pa se razveselimo tudi povabila na večje odre, pa naj bo to nastop kot predskupina ali samostojni koncert.

Kdo so vaši vzorniki?

Kot skupina nimamo posebnih vzornikov. Vsekakor pa želimo z našim delom in trudom postati vzor tudi mi sami in s tem mladim glasbenim skupinam dajati navdih.

Skupina Tropik - Si še nora name

Igrate predvsem priredbe. Kaj pa avtorske pesmi?

Pred kratkim smo izdali naš prvi avtorski komad z naslovom Si še nora name, katerega besedilo je napisala Maja Oderlap, uglasbil in posnel pa Damjan Marič. Za naš prvenec smo v Odrancih pri mlinu posneli tudi videospot, katerega režiser in snemalec je Niko Matko.

Vaš prvi koncert? Kje in kdaj se je zgodil in kakšni so bili občutki?

Naš prvi koncert je bil na kresovanju v Odrancih. Prvi občutki so bili izredno dobri, kar je prispevalo k temu, da smo vedno bolj zavzeto vadili in vedno pogosteje sodelovali na glasbenih prireditvah.

Kateri je bil do sedaj vaš najboljši koncert in zakaj?

Vsak na katerem nam uspe pričarati tisto pravo vzdušje, in se mamo noro fajn, je najboljši.

Kaj pa najslabši?

Težko je reči »ta koncert pa je bil najslabši«, saj se v vsakemu zgodi kakšna še tako majhna smešna prigoda, ki prekrije tisto negativno plat posameznega nastopa. Smo pa imeli nezgodo, kjer je zaradi slabe elektrike že na samem začetku v okvaro prešla naša mešalna miza in začetek nastopa nismo mogli izpeljati po dogovoru. Hvala našim glasbenim kolegom, ki so nam v tem primeru hitro pristopili na pomoč in smo z manjšim zamikom lahko pričeli z nastopom.

Se vam je na koncertih zgodila že kakšna zanimiva prigoda?

Kristjanu je na poroki nekdo ukradel hlače in ker je sam izgledal precej smešno, smo se slekli še ostali in popravili slab vtis.

Kakšen je vaš recept za uspešen band?

Ko bomo uspešni vam ga zagotovo povemo. Vsekakor pa je pogoj za uspešen bend medsebojna usklajenost, energetsko ujemanje pri igranju in navsezadnje tudi ljubezen do glasbe.

Kaj pa cilji za prihodnost? Vas bomo kmalu spet videli na kakšnem odru v Pomurju?

V bližnji prihodnosti zaradi odsotnosti pevca žal ne bomo nastopali. Prva javna nastopa bosta šele junija, ko bomo v prvem tednu igrali v Črenšovcih in 28. junija v Serdici. Ob tej priložnosti vabim bralce, da lajkate tudi našo facebook stran, na kateri so oznanjeni vsi naši aktualni dogodki.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija