https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Sandi Šalamon: Igro moraš razumeti, imeti nekaj talenta in vložiti veliko truda

1.12.2010  

Sandi Šalamon, mladi igralec iz Murske Sobote, že v mladostnih letih žanje uspehe. Nedavno je prejel nagrado Vesna za posebne dosežke in Stopovo nagrado za najboljšega igralca leta za vlogo v prekmurskem filmu »Oča. Le-ta se je letos predvajal na znamenitem Beneškem filmskem festivalu.


Sandi pravi, da je svoj igralski talent odkril že v tretjem razredu osnovne šole: »Gledal sem različne filme in se spraševal, zakaj ne bi še jaz počel tega. In tako sem vzljubil film. Brez igralstva ne morem.« Sandijeva igralska pot se je sicer začela v gledališki skupini »Lejpa rejč«.

Film Oča že njegov tretji film

Pred filmom »Oča«  je Šalamon posnel  nanizanko »Kako sem videl svet izpod mize«  in serijo »Kot ata in mama«, ki ju je režiral Milivoj Miki Roš. Snemanja za film »Oča« so bila po Sandijevih besedah precej naporna, saj so začenjali že v zgodnjih jutranjih urah: »Bilo je naporno, vendar me je naprej gnala misel na uspeh, ki bo sledil trdemu delu. Sedaj vidim, da se je splačalo potruditi.« Sandi dodaja, da je na snemanjih zelo užival, spoprijateljil pa se je tudi s celotno ekipo, kar mu je bila še dodatna vzpodbuda za delo.

Igra na harmoniko, trenira nogomet, a v prvi vrsti si želi biti igralec

Mladenič se že sedaj spogleduje z igralsko kariero, saj mu je igralstvo prioriteta, svojo umetniško žilico pa sprošča tudi v glasbeni šoli, kjer igra harmoniko, trenira pa tudi nogomet. Zaradi snemanj včasih tudi izostane v šoli, vendar, kot pravi, je snov hitro in brez težav nadoknadil. Ko ima čas, rad prebere kakšno knjigo, gleda televizijo ali se vsede za računalnik.

O sebi pravi, da je komunikativen, vedno vesel,  zna obdržati skrivnosti in pove to, kar misli, čeprav  to po njegovem mnenju ni vedno najbolje.

Želi študirati na AGRFT

Šalamon si v prihodnosti želi doštudirati na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) in se poklicno ukvarjati s filmom. Njegova velika želja je nastopiti tudi na tujem filmskem platnu.

Do sedaj kot svoj največji uspeh smatra nagrado Vesna za posebne dosežke ter Stopovo nagrado za najboljšega igralca leta. In kakšen je njegov recept za uspeh? »Igro moraš razumeti, imeti nekaj talenta in vložiti veliko truda.«

Foto: Tatjana Vuković

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. anch
      02.12.2010 ob 0:49 anch

      Sandi novin zmagan na proti! :) pred tebo je svetla prihodnost ..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.