https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dobrodelna prireditev »Veliki prijatelji za male prijatelje« bo 7. junija ob vsakem vremenu

Moravske Toplice, 31.05.2014 ob 11:00  

V vrtcu Moravske Toplice so v torek pripravili tiskovno konferenco, na kateri sta ravnateljica Simona Kaučič in predstavnik staršev v Skladu vrtca Matej Sečko predstavila dobrodelno prireditev, ki jo nameravajo izpeljati 7. junija.


Prireditev »Veliki prijatelji za male prijatelje« je namenjena zbiranju sredstev za ureditev otroškega igrišča v Moravskih Toplicah. Želijo si, da bi prireditev postala tradicionalna, ki sicer ne bi bila vsako leto, temveč na vsakih nekaj let, z namenom ureditve določenih zadev v vseh šestih enotah v občini.

Sama prireditev je na veliko zastavljena, saj se bo začela ob 13. uri s kolesarskim maratonom, ki bo povezal vse enote v občini, za popoldan pa so si zamislili, da bi potekalo v dveh sklopih: od 15h do 19h bi potekale različne delavnice za otroke (naj naštejemo samo nekaj – judo klub, lončarska delavnica, plesna delavnica, …), večer pa je namenjen koncertu, kjer bodo nastopili Aeternum, Nika Forjan in še drugi, program pa bodo povezovali Macho &Mejte ter Denis Malačič.

Vstopnice bodo celodnevne, obiskovalci pa bodo dobili še zapestnice za enkratno uporabo, da si bodo starši in otroci lahko izbrali, katere vsebine jih najbolj zanimajo ter bodo lahko zapustili prireditev in se kasneje vrnili.

Za ureditev otroškega igrišča se bodo zbirali tudi prostovoljni prispevki, takoj po 15. uri je organiziran tudi srečelov, pred samo večerno prireditvijo pa bodo izvedli nagradno igro, kjer bodo prodajali izdelke z olimpijskih iger, ki jih je podaril Olimpijski komite Slovenije, kot glavna nagrada pa bo potovanje za dve osebi v Budimpešto.

Zavedajo se, da je zdrava prehrana zelo pomembna, zato so sestavili meni, ki temelji na zdravi in lokalni prehrani.

Za varnost na maratonu bodo poskrbeli prostovoljni gasilci, prav tako je poskrbljeno za okrepčila za udeležence, ki jih bodo dobili na vsaki enoti.

Za čas prireditve bo spremenjen tudi prometni režim na Dolgi ulici, ki bo postala za ta dan enosmerna.

Ravnateljica se je zahvalila tudi vsem staršem na čelu z Matejem Sečkom, ki so prevzeli prodajo vstopnic v svojih enotah, ter vsem, ki jim pomagajo pri organizaciji te dobrodelne prireditve.

Nam vsem pa preostane samo, da si rezerviramo soboto in pridemo uživat, hkrati pa prispevamo še za nekaj dobrega.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.