https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Mladih 5 otvorilo teraso v Cafe Del Mar Gornja Radgona

Gornja Radgona, 14.06.2014 ob 14:00  

V petek je bilo dogajanje po Gornji Radgoni zelo pestro, predvsem je pa dogajalo v znanem lokalu nad avtobusno postajo Cafe Del Mar. Potekala je zabava ob otvoritvi letne terase, na kateri so za odlično glasbo poskrbeli skupina Mladih 5.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2014 ob 15:23 Stewen gost

      OTVORITI? V Radgoni naj bi 5 mladih otvorilo teraso Cafe del Mar. Kje pa smo - na Hrvaškem? Nič niso otvorili, ampak odprli. Prosim nekoga, ki se v slovenščino bolj razume, za komentar. Zanimivo: če bi napisali, da so imeli otvoritev, pa se ne bi vznemirjal.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2014 ob 17:36 Dečko s srečko gost

      Ej, Stewen, včasih bi bilo smiselno, da malo preveriš naš SSKJ ... slovenski jezik je namreč poln presenečenj. otvóriti -im dov. (ọ̄) raba peša 1. narediti, da kaj začne potekati, navadno slovesno, po predpisih; odpreti: otvoriti kongres, zborovanje; sejo otvori predsednik / otvoriti razstavo 2. izročiti, dati v javno, splošno uporabo, navadno slovesno, po predpisih: otvoriti cesto, most; otvorili so novo šolo ● zastar. deklica naglo otvori okno odpre otvórjen -a -o: cesta bo otvorjena prihodnje leto ♪ http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=otvoriti&hs=1

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2014 ob 20:27 ges gost

      @Stewen, slovenščina - sedi cvek...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.06.2014 ob 18:24 Stewen gost

      KRIVICA - Strinjam se z Dečkom s srečko, da je dobro kdaj pa kdaj pogledati v SSKJ. Če bi to storil, potem se ne bi zarotil čez glagol otvoriti, za katerega sem "na pamet" slutil, da se je pretihopal iz sosednje republike. Še vedno mi je tuj, kljub temu, da ga SSKJ očitno dovoljuje. - Gost Ges pa mi je prisodil iz slovenščine cvek. To pa je krivično, saj se mi zdi, da slovenščino kar obvladam. Menim tudi, da bi v Pomurčevih komentarjih uporabljali slovenščino in ne prekmurščine, čeprav naj bi tudi bila knjižni jezik.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.