https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

SD v zagovor Židanu: »Če bi imeli Supermana za predsednika stranke, ne bi dosegel boljšega rezultata«

14.07.2014 ob 8:00  

Kljub slabemu razultatu na predčasnih parlamentarnih volitvah vidni člani SD še vedno želijo, da stranko tudi v prihodnje vodi Židan.


Dejan Židan je vodenje Socialnih demokratov od Igorja Lukšiča prevzel po majskih volitvah v Evropski parlament. Slab uspeh je stranka dosegla tudi na včerajšnjih predčasnih parlamentarnih volitvah, kjer so jim volivci namenili 5,95 glasov. Na zadnjih predčasnih parlamentarnih volitvah pred dobrimi tremi leti so dosegli 10,52 odstotkov glasov in zasedali deset poslanskih sedežev. Sedaj naj bi v državnem zboru imeli le šest poslancev.

Kljub slabšemu rezultatu pa Židan še naprej uživa podporo vidnih članov v stranki. Kot je povedala podpredsednica stranke in evropska poslanka Tanja Fajon, so imeli tokrat izvrstno kampanjo in so dobro delali. Je pa bil po njenem mnenju startni položaj po evropskih volitvah slab in v tako kratkem času čudežev ni bilo mogoče delati.

Dosedanji vodja poslancev SD Matjaž Han prav tako meni, da za slab rezultat stranke na volitvah ni kriv Židan: »Če bi imeli Supermana za predsednika stranke, v tem položaju in glede na sistem volitev ne bi dosegel boljšega rezultata.« Meni, da mora stranka delati na dolgi rok, po Hanovem mnenju pa bi jo še naprej moral voditi Židan.

Kot poroča STA, pa Židan o svojem morebitnem vodenju stranke v prihodnje pravi, da bo vse znano po kongresu stranke v šestih mesecih. O tem, ali bo kandidiral na kongresu, pa se bo odločal šele, ko bodo v stranki analizirali rezultat na volitvah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2014 ob 9:00 smrkci gost

      Za slab rezultat se stranka SD naj obrne na Igora lukšiča.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.07.2014 ob 10:56 gost

      Se motiš na modrece......tau je biu polom...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2014 ob 11:15 ZDS gost

      Stric Milan je spet premagal cerkev.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.07.2014 ob 12:37 ms gost

      ha,ha kakšo velko ugurko so doubili od ozaja tisto od Bogoviča ka je talal

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2014 ob 14:26 pod gost

      Židan - bedak

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.07.2014 ob 14:47 prekmurka gost

      Glede na velike napake SD-ja pod vodstvom g. Pahorja TER katastrofalnim frof. Lukšičem, je to za SD dober rezultat. G. Židan je naredil v volilni kampanji največ kar je mogel. Le pogumno naprej. Smo pa Slovenci na teh volitvah dokončno rekli ne vsem stalnim prepirim, podtikanjem in predvsem razdiralni politiki ene stranke. Desnica z SDS na čelu je oslabljena in skrajni čas je ,da se soočijo z realnostjo in se odrečejo svojemu kriminalnemu vrhu. Tudi SLS je pokasiral svojo nenačelno politiko in stalno koketiranje z Janšo, razen tega je njihov predsednik neprepoznaven in brez jasnih stališč. In veselje za Prekmurje je po moje, da ni nobenega poslanca z vrst stranke, ki zagovarja korumpiranega kriminalca.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.07.2014 ob 20:45 x,y,z gost

      čas je da odidejo na smtišče zgodovine kot so že odšle SKD , LDS , DL , PS , SLS , itd.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.07.2014 ob 21:23 zanimivo gost

      http://obcan.si/murskasobota/index.php?a=poglej&vnos=6354

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.07.2014 ob 9:25 Čuknoris gost

      Za Dejana je supermen absolutni beginer.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.07.2014 ob 15:40 nesramnež gost

      B. Smodiš volitve so bile v nedeljo, pošasi začni posprevljati DEJAN ja plakate.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.