https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Urška Raj – dekle z odličnim glasom, ki uživa tudi ob friziranju in ličenju

17.7.2014  

Urška je začela svojo glasbeno pot v četrtem razredu osnovne šole. Najraje poje zvrst r&b in pop, med svetovnimi glasbeniki pa jo najbolj navdušuje Beyonce. Poleg petja obožuje friziranje in ličenje, všeč pa so ji tudi urejeni vrtovi. Rada bi uspela v glasbenem svetu, če pa ji to ne uspe, pa bo z veseljem opravljala poklic, ki si ga je izbrala.


Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot?

Moja glasbena pot se je začela v četrtem razredu osnovne šole. Od takrat sem obiskovala šolski pevski zbor. Drugače pa sem prvič sama nastopila šele lani, ko sem bila stara trinajst let, na letnem koncertu Osnovne Šole Turnišče.

Kdo te na tej poti najbolj podpira?

Na glasbeni poti me podpirajo vsi znanci, med temi pa najbolj seveda družina in najboljša prijateljica.

Se petja učiš sama?

Petja se dejansko nikoli nisem učila, ker sem vedno pela iz srca oziroma iz veselja, in kakor je pač zvenelo tako je bilo. Razen pred nastopi me je vedno preverila in popravila učiteljica glasbe.

Kakšno zvrst glasbe najraje poslušaš in poješ?

Pri zvrsti glasbe res nisem izbirčna, vendar pa sta mi najbolj pri srcu R&B in POP, saj so pesmi ki jih največkrat pojem v podobni glasovni višini kot moj glas, hkrati pa to zvrst poslušam ko mi je lepo in tudi ko mi je malo težje.

Imaš kakšnega vzornika?

V vsakem glasbeniku vidim nekaj za kar so lahko moji vzorniki, vendar pa me najbolj navdušuje Beyonce, zaradi svojega glasu in koncertov, predvsem pa njene prizemljenosti.

Izkušnja s tvojim prvim nastopom. Kakšni so bili občutki pred in po nastopu?

Seveda sem bila pred prvim solo nastopom z živci na koncu. Ko pa sem odpela prvo kitico sem uživala v vsakem trenutku nastopa. Ljudje so začeli ploskati, mi kasneje dajati komplimente ter mi čestitati. Počutila sem se super ter se zavedala, da je to nekaj kar bi želela početi vedno. Občutek ko narediš nekoga srečnega zaradi svojega petja je neprecenljiv.

Adele (Urška Raj) To Make You Feel My Love

Kaj pa najboljši nastop?

Ravno ta nastop je meni najljubši, saj sem zapela pred sovaščani in ljudmi, ki jih poznam. Hkrati se mi je odvalil kamen od srca, saj ob prvem nastopu nisem vedela, ali bom zdržala tolikšno tremo. A kot sem že povedala, me je trema po prvi kitici minila.

Če bi lahko izbrala kogar koli na svetu, s kom bi želela stati nekega dne na odru?

Seveda z vzornico Beyonce

Kakšen nasvet bi dala mladim, ki pojejo le doma v sobi in ne upajo stopiti na oder ter zapeti?

Če nihče ne ve za vaš talent in zato ne dobite potrebne podpore, ne bo lahko. Vendar kadar koli vidite priložnost, da lahko ta talent pokažete, to naredite. Ko boste opravili, in če boste opravili uspešno se boste počutili odlično. Če imate sanje jih izpolnite, drugače bo nekdo uporabil le-vaše, da bo izpolnil svoje.

Kaj te v življenju poleg petja še veseli?

Poleg petja še obožujem friziranje in ličenje. Zato sem se tudi vpisala v srednjo frizerko šolo. Kot hobi pa mi je še všeč vrtnarjenje, saj obožujem urejene vrtove.

Kje se vidiš v prihodnosti? Te bomo lahko v kratkem spet videli na kakšnem odru?

Zelo rada bi uspela v glasbenem svetu, vendar nisem ravno prepričana da v Sloveniji. Ravno zato me najbrž na slovenskih oziroma prekmurskih odrih ne boste videli prav veliko. Če bi mi nekdo zagotovil, da bom uspela v glasbenem svetu se sploh ne bi vpisala v srednjo šolo, ampak takoj šla sanjam naproti, saj je petje vse kar bi rada počela v življenju, in se s tem tudi preživljala. Če pa nikoli ne bom pevka, bom vsaj imela poklic, ki ga bom z veseljem upravljala - frizerstvo.

 

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.