https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jutri se začenja Pomurski poletni festival: glasba, zabava in novost - atraktivno tekmovanje v zraku ŠTRK SI

02.08.2014 ob 11:00  

V Veliki Polani se bo jutri pričel Pomurski poletni festival, ki ga Društvo Štrk Slovenija, organizira že devetnajstič zapored. Pri snovanju vsebine jih je tudi tokrat vodila misel »za vsakega nekaj«, kar se morda sliši klišejsko, a kot pravijo, ni vedno enostavno pripraviti tako raznolik aktualni program.


Na odru Pomurskega poletnega festivala kar 16 glasbenih skupin

Na letošnjem se bo zvrstilo 16 nastopajočih glasbenih skupin. Od tega 8 pred skupin, ki delujejo na območju Pomurja in izkoristijo festivalsko priložnost, da se, nekatere sploh prvič, predstavijo tako velikemu številu občinstva.

Drugo polovico koncertnega dela predstavljajo popularne slovenske skupine in nastopajoči iz območja bivše skupne države. V osmih dneh se bodo v tem vrstnem redu zamenjali na odru: z dalmatinskim melosom Tomislav Bralić in Klapa Intrade, od Sokolov do današnjega časa bo s Španskimi borci potoval Pero Lovšin, iz Srbije prihaja AC / DC Real Trubute Band, tudi aktualna hrvaška estradnica Lidija Bačić, narodno-zabavna skupina Gadi, mojstri ljubezenske lirike Crvena Jabuka, najpopularnejši slovenski pevec Jan Plestenjak in tamburaši v All starkah Mejaši.

Novost: tekmovanje v zraku ŠTRK SI

Veliko zanimanja je v javnosti doslej vzbudila novost, atraktivno tekmovanje v zraku, ki se imenuje ŠTRK SI. Gre za tekmovanje štiričlanske ekipe, kjer je glavni akter tekmovalec preoblečen v maskoto bele štorklje oz. štrka. Pripravili so 3 tekmovalne discipline, ki se bodo odvijale pretežno v zraku. Najboljša ekipa pa bo nagrajena s 1000 evri. A vendar po besedah organizatorjev, ne gre le za razvedrilo in zabavo. S tekmovanjem ŠTRK SI želijo opozoriti in ozavestiti širšo javnost o pomeni bele štorklje v kraju oz. celotni regiji.

Bogat vsakodnevni spremljevalni program

Izostale ne bodo niti aktivnosti štrkovega športnega tedna, kolesarjenje Fsi klačimo, balinanje in turnirja v malem nogometu in odbojki na mivki. Potem, ko jim je lansko leto uspel podvig s kuhanjem bujte repe za Guinnessov svetovni rekord, kjer je vpisana končna teža kuhane jedi 1089,5 kg, nadaljujejo letos s tradicijo tekmovanja v kuhanju bujte repe, ki se vsako leto kuha v več kotlih. Zadnja festivalska nedelja bo v znamenju kmečke olimpijade, kjer ekipe tekmujejo v obvladovanju kmečkih opravil in senja, kjer se že nekaj let zapovrstjo na stojnicah predstavljajo domači obrtniki, vinarji, turistični ponudniki, na razstavi pa tudi starodobna vozila in tehnika.

Vstopnina le za sobotni koncert

V okviru festivala prvo nedeljo v Mali Polani pripravljajo še 8. tekmovanje v oranju za pokal občine Velika Polana, v soboto pa na ranču Vermida Ponifest. Dodati velja, da bo izmed osmih dni, vstopnina le na enem, sobotnem koncertnem dogodku, vsi drugi dogodki v sklopu Pomurskega poletnega festivala so za obiskovalce brezplačni.

Kaj vse se je lani dogajalo na Pomurskem poletnem festivalu, pa si lahko ogledate na Pomurec.com povezavi:

FOTO: Pregled dogajanja na Pomurskem poletnem festivalu 2013 s Pomurec.com

 

Podroben program in predstavitev tekmovanja ŠTRK SI si lahko ogledate v priponkah:

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    02.08.2014 ob 15:03 Štrk? gost

    Ta Štrk si bo očitno samo ena zelo slaba kopija Sam svoj čolnarja! Progam je itak katastrofalen, da si pa še nato privoščijo in preprečijo organizacijo čolnarja je pa sramotno. Baje je težava, da si tam niso mogli polniti žepe, kot so pač vajeni.

    8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.