https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

POM NOGOMET: NK Serdica želi obstati v tretji ligi

19.8.2014  

Kot naslednjega v sklopu predstavitev tretjeligaških ekip predstavljamo lanskega prvaka v 1.MNL Murska Sobota Nogometni klub Serdica.


S pripravami so začeli 16. julija, v glavnem pa potekajo na domačem igrišču. Trener je že od leta 2005 Franc Hauko. Z obiskom treningov niso najbolj zadovoljni, saj je veliko igralcev šlo med pripravami na dopust, veliko pa jih tudi dela dvoizmensko, tako da bodo rabili še nekaj časa, da bodo fizično zadovoljivo pripravljeni.

Klub sta zapustila brata Aleksander in Timotej Šnofl, ki bosta svojo nogometno pot nadaljevala v sosednji Avstriji. Ekipo pa so okrepili vsestranski Marko Nešić od NK Grada, ki je nekoč že nastopal za ta klub, nekdanji mladinec NK Grad Goran Gjergjek, iz Avstrije (FC Minihof, USV Mogersdorf) pa prihaja vezist Denis Kočiš. Z ekipo trenira tudi Marko Gjureč, nekdanji igralec Goričanke, vendar se zapleta pri izpisnici. Po hudi poškodbi kolena se počasi vrača tudi Sandi Šinko. Še vedno pa so v razgovoru z nekaterimi kvalitetnimi igralci.

»Vsekakor bomo pogrešali brata Šnofl, ki sta bila velika borca in motor ekipe. Zaradi poškodbe je vprašljiva kariera odličnega krilnega napadalca Kristijana Farteka, ki bi nam prav tako veliko pomenil v prihajajoči sezoni. Vendar upamo in verjamemo, da jih bodo naši mladi in tudi novi igralci kvalitetno nadomestili,« so razložili trenutno situacijo glede igralskega kadra v ekipi ter dodali da je cilj kluba kot novinca v tretji ligi vsekakor obstanek.

Finančno stanje je takšno, kakršno je v večini malih vaških klubov, torej slabo, saj je težko pridobiti nove sponzorje, tekmovanje pa je čedalje bolj drago. Na žalost pri tem najkrajše potegnejo igralci, katerih ne morejo nagraditi za njihove uspehe v preteklih sezonah. Verjamejo pa, da bo tekmovanje v tretji ligi pritegnilo kakega novega sponzorja, obetajo pa si tudi večji obisk na domačih tekmah. Zavedajo pa se, da je tekmovanje v tretji ligi izredno velik finančni zalogaj.

 

OGLEJTE SI TUDI PREDSTAVITVE OSTALIH ŽE PREDSTAVLJENIH TRETJELIGAŠEV:

NK Tromejnik v novo sezono s sistematično urejenim igralskim kadrom

NK Grad z novim trenerjem cilja na sredino lestvice

NK Čarda cilja na zgornjo polovico lestvice

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2014 ob 13:02 gost

      piše da so šli v avatrijo...kmalu bodo nazaj ....večina se jih kar hitro vrne. Finanćno je pa res veliko. Glavni sodnik dobi 120€ na tekmo stranskiva pa 90€. 70€ pa še četrti. KAR JE ODLOČNO PREVEČ ZA SODNIKE ČE PRIMERJAMO KA DELAVEC ZA TRDO DELO DOBI ZA DVE URI SAMO 8€

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2014 ob 13:11 Ledavščar gost

      ..... najprej je potrebno "pomesti" v NZP kjer je alfa in omega Danilo Kacijan, par pa mu še drži "rud", pa s sodniško organizacjo, ki je "država v državi" potem bodo lahko mali klubi tudi nekaj"prišparali", gledano, da sodnik zasluži v dveh urah DELAVČEVO PLAČO DVEH DNI, je tu hudičevo nekaj skregano s finančno politiko, še sreča, da ima NK Serdica tako pridnega predsednika....

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.08.2014 ob 13:58 Del R gost

      Se strinjan z gornjima komentaroma. Serdica ma dejansko smolo, ka je v rogašovski občini, kera seveda nima interesa, ka bi jim pomagala znatno glede finančnih zadev. Vprašanje, če bi sploj domačomi klubi, če bi bili toj ligi, gledo na to kak "skulerana" občina so glede teh finančn izdatkov. Tak ka, če bi bili mogoče v položaji kak je v občini Kuzma oz. še bokši primer občina Grad, kjer resan praktično ena instituticja pa en glavni sponzor financerata celi klub, bi šlo. Zdaj pa pitanje kak dugo do zdržali pred "don(t)acij oz. praktično brez glavnih, izdatnih, pokroviteljev.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.08.2014 ob 15:10 gost

      Če pride do ìnšpekcijskih nadzorov tej klubov, itak več nika klubov nede po goričkon.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.08.2014 ob 15:41 ges gost

      No ja... glede nato kak jih je Radgona kera je še prejšnjo sezono špilala v 5.ligi, te vikend razvozila v pokali, te jin bole slabo kaže v 3.lige...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.08.2014 ob 16:10 gost

      Vsaka veijs skorog ma 3 ligaša toga nega nigde..V Pomurju najveć 1 prvo 2 drugo in 3 tretjeligaši to bi bilo normal...Vupan ka vam gorenci vutra natrousijo pun kufer ODRANČANOM pa TROMEJNIKU..

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.08.2014 ob 17:04 xy gost

      ti si pa pravi prekmurec ka navijaš za gorence - svaka čast, ta naša prekmurska navoščenost

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.08.2014 ob 17:13 gost

      Serdica vsako.tekmo častni poraz.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.08.2014 ob 18:39 2x peceni gost

      Ta logo od srdice je podoben propadle mure

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.08.2014 ob 19:59 Bk.Gričko gost

      Gost-Del R Praveš ka škoda ka je Serdica v rogašovski občini zaradi financiranja klubof soke svoj deleš bobij če pa videš ka nemate sposobnoga kadra za tretjo ligo dajte dober kader Goričanke pa mo v občini Rogašovci naprovele eden orenk klub pa za eno moštvo bode zadosta financ. Lp

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.08.2014 ob 5:57 Del R gost

      Pa Serica ma že zaj bole kvaliteten kader, če so bili brez problemov prvi lani v 1. mnz. Samo zdaj za 3. ligo pa bi trbelo še druge aspekte uskladiti, seveda tudi nove igralce prpelati med temi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.08.2014 ob 9:42 gost

      Govorite o okrepitvah kje pa lahko v prekmurju najdeš igralca da rečeš smo se okrepili!!??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.08.2014 ob 12:47 občan gost

      Mislen ka je zadnji čas ka se Serdica pa Goričanka zdrujžeta pa be mejla občina enoga odličnoga 3.ligaša kere be leko bju kamout med prveme trejme v 3. lige. V tan primere nebe belau problema glede financ, belau be več lujde na tekmaj, poleg toga je pa v Jurije zelo spodoben športni objekt med lepšeme v Prekmurje

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.08.2014 ob 16:04 gost

      Z Goričanko bi se naj družili ... Hm, čudno ka se Mura pa Beltinci ne združijo ... Ne vem, kdo lahko združi Serdico pa Goričanko, če je trenutno takša situacija, ka se eni ravnajo po tistom narodnoj, če je meni, naj še sosedi krava crkne ... Pa verjemite, nika boljše kader bi nej bil, problem je v glavaj, mladina gnes več ne bi trenerala, ampak se samo v nedeljo na tekmi šminkerala ... To je problem ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.