https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

P&F Jeruzalem Ormož postal »Vinar leta 2014« in osvojil 32 medalj

06.09.2014 ob 11:00  

 V okviru 52. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra 2014 je na dan vinogradnikov in vinarjev v navzočnosti mnogih častilcev vina, vinskih vitezov in kraljic, vinogradnikov in gostov od blizu in daleč, potekala tudi svečana podelitev priznanj 40. mednarodnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona.


Hkrati so šele na podelitvi prvič javnosti razglasili, da je letošnji prejemnik prestižnega naslova „Vinar leta 2014“ vinska klet P&F Jeruzalem Ormož.

 »Prestižni naslov za vinarja leta samo še potrjuje našo odličnost dela v zadnjih petih letih. Veliko nam pomeni, da smo tudi doma, v Sloveniji, posegli po najprestižnejšem priznanju in s tem dopolnili našo obsežno zbirko mednarodnih nagrad za kakovost naših vin«, je ob razglasitvi vinarja leta ta laskavi naslov komentiral direktor največjega slovenskega vinogradnika, Mitja Herga.

 Na omenjenem ocenjevanju je vinska klet P&F Jeruzalem Ormož poleg naziva »Vinar leta« prejela tudi 32 medalj, in sicer enega šampiona za aromatično polsladko vino za Traminec Jeruzalem Ormož 2013, eno veliko zlato medaljo za Laški rizling Gomila Single Vineyard Selection 2010, tri zlate medalje za Beli pinot pozna trgatev 1971, Laški rizling pozna trgatev Jeruzalem Ormož 2006 in za Cabernet Sauvignon & Merlot Jeruzalem Ormož 2013 ter 27 srebrnih medalj. Na 40. jubilejnem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je sicer skupaj sodelovalo 172 proizvajalcev s 492 vzorci vina iz šestih držav.

 P&F Jeruzalem Ormož je največji slovenski vinar. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in še vedno ohranjamo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo, kar nam omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.