https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Projekt ESSENCE – podjetnikom omogočajo dostop do visoko razvitih e-storitev

02.09.2014 ob 11:20  

ESSENCE projekt se izvaja od julija 2012 in traja do decembra 2014 v okviru programa CENTRAL EUROPE in se sofinancira s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. V projekt je vključenih 6 evropskih regij, projektno partnerstvo pa sestoji iz 10 partnerjev s poljskim glavnim partnerjem (Marshal Office of the Wielkopolska Region) na čelu.

 

IKT (informacijsko-komunikacijska tehnologija - ali tehnologije) je krovni izraz, ki vključuje vsako komunikacijsko napravo ali aplikacijo, in zajema: radio, televizijo, mobilni telefon, računalniške in omrežne strojne in programske opreme, satelitski sistem itn., kot tudi različne storitve in aplikacije, povezane z njimi, kot so videokonference in učenje na daljavo.

Po mnenju Evropske komisije pomembnost informacijskih in komunikacijskih tehnologij je manjša v sami tehnologiji kot v njeni sposobnosti ustvarjanja boljšega dostopa do informacij in komuniciranja med ljudmi. Mnoge države po svetu so vzpostavile organizacije za spodbujanje informacijske in komunikacijske tehnologije, saj obstaja bojazen, da če manj tehnološko napredna območja nimajo priložnosti, da dohitijo naprednejša, bo naraščajoči tehnološki napredek v razvitih državah povzročil poslabšanje že obstoječe gospodarske vrzeli med tehnološkimi "imajo" in "nimajo" območji.

Projektni cilji so ustvariti eStoritve, ki bodo pomagale podjetjem, da bo njihovo poslovanje bolj učinkovito, produktivno in konkurenčno. Vse to projekt ESSENCE omogoča podjetjem z razvojem storitev ePoslovanja, eMreženja in eLogistike, kot temelj za konkurenčnost podjetnika in gospodarskega razvoja.

Zakaj uporabiti ESSENCE Platformo?

Boljši dostop do tehnologije vodi podjetnika do uspeha. Da ostanejo učinkoviti, konkurenčni in energetsko učinkoviti, podjetniki potrebujejo dostop do visoko razvitih eStoritev, ki jih že uporabljajo globalne korporacije. Takšni sistemi so običajno kompleksni in dragi. Uporaba ESSENCE Platforme pa je brezplačna!

ESSENCE ponuja tako promocijo in brezplačno uporabo IKT ter netehnološke rešitve za podjetja in njihov menedžment. Projekt EESENCE prav tako razvija: (a) orodje za upravljanje mreže podjetij, ki omogoča IKT prilagoditev za različne operativne procese, (b) platformo eStoritev, kot orodje za upravljanje, ki služi vsakemu podjetniku s prednostnimi nalogami na področju IKT za vsakodnevne poslovne dejavnosti in (c) dostop do teh eStoritev za mnoge podjetnike, od pilotnih primerov do uspešnih primerov med in po koncu projekta.

Projektni piloti bodo preučili uporabo eStoritev, ki dajejo logistično podporo za posameznega samostojnega podjetnika. Podjetniki lahko vidijo priložnost za izboljšanje njihove konkurenčnosti v mednarodnem delovanju z uporabo ESSENCE IKT mreže.

Kaj so prednosti za sodelujoča podjetja?

-              Prost vstop in izstop brez omejitev;

-              Pridobivanje znanja o uporabi ESSENCE Platforme;

-              Kadar koli izbrati in uporabiti eStoritve, ki so podjetju v interesu;

-              Prilagoditev individualnega mrežnega modela usklajevanja napram splošnemu okviru sodelovanja;

-              Soustvariti ESSENCE Platformo na način, da daje povratne informacije o njihovih dejanskih potrebah;

-              ESSENCE Platforma je prosto dostopno orodje in je brezplačno!

 

Kaj vključuje ESSENCE Platforma?

-              E-komunikacija;

-              E-katalog;

-              Oblikovanje poslovne mreže – planiranje – delovanje;

-              Upravljanje E-dokumentov;

-              Ocena delovanja,

-              E-sodelovanje.

Dne 8. julija 2014 je Razvojna agencija Sinergija organizirala delavnico za podjetja, kjer so jih seznanili s platformo za eStoritve. Podjetja so za pilotno sodelovanje pritegnili in motivirali v okviru javnega poziva za udeležbo na brezplačno delavnico. Pomurska regija je ena izmed najmanj gospodarsko razvitih regij v Sloveniji in razvoj na področju IKT v malih in srednje velikih podjetij je nizek. Zato so bili zelo presenečeni, da se je tako veliko podjetij odzvalo na poziv, in da so bili zelo zainteresirani za sodelovanje pri pilotnem projektu in preizkušnji pilotne platforme. Po zaključku poziva so ugotovili, da je bilo največ podjetij iz transportnega in kmetijskega sektorja, kar so zelo pomembni sektorji v pomurski regiji. Odločili so se, da bodo na delavnici preizkusili platformo z igranjem vlog enega voditelja in deset dobaviteljev. Na ta najenostavnejši način so podjetja dobila vpogled v delovanje platforme. Prikazali so le en del platforme, ostale funkcionalnosti platforme so predstavili preko video posnetkov. Udeleženci delavnice so prejeli navodila, ki jih lahko kasneje uporabijo tudi doma. Na tak način so sodelavci agencije pospešili sprejetje in »udomačitev« platforme za kasnejše e-poslovanje podjetij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.