https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z znanjem do cilja za boljši svet in večjo prometno varnost

Murska Sobota, 07.09.2014 ob 9:15  

Lidl Slovenija je skupaj z Zavodom Varna pot v Murski Soboti ozaveščal najmlajše in njihove starše o prometnih pravilih in priporočilih.


Lidl Slovenija je skupaj z Zavodom Varna pot oblikoval projekt Z znanjem do cilja. Na enajstih lokacijah po Sloveniji so organizirali preventivno-izobraževalne delavnice namenjene učenju osnov prometne varnosti. Otroke in mladostnike so ozaveščali o prometnih predpisih, saj so prav oni najbolj ranljiva skupina v prometu, zaradi razposajenosti na prometna pravila pogosto hitro pozabijo. Ena izmed tovrstnih delavnic je potekala v soboto na parkirišču trgovskega centra Lidl na Lendavski ulici v Murski Soboti.

Otroci so lahko preskusili izkušnjo na simuliranem poligonu z majhnimi avtomobilčki in poganjalčki. Uprizoritev dogajanja na cesti je bila predvsem zabavna in poučna, saj so ob poti morali upoštevati prave prometne znake, poti so jim na križišču prekrižali pešci, lahko pa so se ustavili celo na bencinski črpalki.

Starše in otroke so poučili še kako se pravilno pripne varnostni pas v avtu, lahko so se stehtali ali pa svojo prtljago in preverili koliko naletne teže imajo sami in njihove torbe, celo plastenka vode je v naletu veliko težja kot si mislimo, zato je prtljago potrebno pospraviti v prtljažnik. Preverili so lahko tudi svoj reakcijski čas, ki se zelo hitro zmanjša že z najmanjšimi vplivi iz okolja, ki nam zmotijo pozornost, na primeru čelade iz stiroporja in jajca v njem pa so prikazali pomen čelade na glavi, za konec pa so otroci lahko v ustvarjalnem kotičku še barvali pobarvanke ali kaj narisali na temo prometne varnosti.

Posebna atrakcija na delavnici so bila pijana očala, s katerimi vidimo svet kot če bili pod vplivom alkohola. Otroci in tudi odrasli so jih preizkusili in hodili z njimi po ravni črti in nameščali žogice na cestne stožce.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.