https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Župan Balažek ocenjuje stanje v Lendavi: »Morda bo potrebno aktivirati tudi civilno zaščito.«

Lendava, 13.09.2014 ob 13:20  

Na terenu smo ujeli tudi župana občine Lendava Antona Balažeka , ki je opisal situacijo v občini po deževni noči ter povedal, da se bo popoldne sestal ožji štab, kjer se bodo odločili, kako naprej pred ponovnim napovedanim deževjem. Če bo potrebno bodo aktivirali tudi štab civilne zaščite, je še povedal. Po našem obisku terena pa bi bilo kaj takega vsekakor potrebno, saj vlada med prebivalci velika nejevolja, ker jih je večina zaradi pomanjkanja gasilskih enot prepuščena samim sebi in dobri volji sosedov, prijateljev in znancev, ki si solidarnostno pomagajo.


Župan Balažek je povedal: »Zjutraj ob štirih je izgledalo zelo hudo – predvsem v Lendavi, Čentibi in Dolgi vasi. Potem, ko se je zdanilo, je bila slika še bolj grozna. Ravnokar sem se vrnil iz romskega naselja, tam je pa neverjetno, kakšno razdejanje je nastalo. Hitro smo se aktivirali, gasilci so se usmerili na boj z vodami, komunalno podjetje in druge izvajalce pa smo organizirali, da so začeli urejati in zagotavljati prevoznost cest.«

Kot je še dodal lendavski župan, bodo  ob 13 uri imeli ožji štab, kjer se bodo na osnovi dosedanjih informacij morali odločiti, kako naprej, saj je za popoldne, oz. večer ponovno napovedano deževje.

Dodal je še: »Škoda je ogromna, tako pri posameznikih, gospodinjstvih, kot tudi na javni infrastrukturi. Zunaj smo z vsemi ekipami, zaenkrat še zmoremo sami: približno 80 gasilcev, nekaj sto ljudi pa dela samih – so se organizirali. Če bo potrebno bomo aktivirali tudi gasilce iz sosednjih občin, morda pa bo potrebno aktivirati tudi štab civilne zaščite, o tem se bomo odločili popoldne.«

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2014 ob 14:21 ms gost

      Ka Baležekovo klejt što pazi so straži dežurne tan ali nej ?Balažeki pa ja trbel pomagati če njemi klejt poplavi

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2014 ob 18:52 čero gost

      Balažek:sedaj pokliči Turka ,pa mu daj lopato ,pa naj čisti...,če se hodi v Lendavo jesti....!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.