https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Ivancih okušali od zelenjavne torte do škotske ribje juhe in romunskega pasulja

Ivanci, 21.09.2014 ob 8:00  

V Ivancih je v soboto v sklopu Košičevih dni potekal Zelenjadarski dan z razstavo in degustacijo jedi iz zelenjave.

Pred samo prireditvijo je najprej potekala maša, saj domačini na prireditev gledajo kot na ene vrste proščenje. Prireditev je Društvo Selenca pripravilo v okviru projekta Festivali za neformalno izobraževanje v Evropi. Kot je pojasnil Marko Horvat, gre za projekt v okviru Evropske unije - Grundtvig, ki je namenjen starejšim. Namen je srečanje ljudi iz različnih držav, ki živijo v ruralnem okolju. Ti obiščejo drugo državo in spoznavajo način življenja, dediščino, obrti in zanimivosti te dežele en teden. Udeleženci iz Škotske in Romunije so si skupaj s prebivalci Ivanjcev ogledali številne zanimive točke v okolici. Goste pa niso le opazovali, ampak so se v aktivnosti tudi vključevali in sami ustvarjali.

Pripravili so tudi pestro paleto jedi iz zelenjave, ki so jih obiskovalci lahko tudi testirali. Posebnost so bile torte narejene iz zelenjave, brez glutena, sladkorja in bele moke. V kotlih pa je zadišalo po ivanjskem zelju in satarašu, škotski gobovi in ribji juhi ter nekakšni romunski različici pasulja oziroma enolončnice s fižolom.

V kulturnem programu so nastopili s skečem Mariška, Treza in Števek, zaplesali so člani Foklorne skupine Jožef Košič iz Bogojine ter Folklorna skupina iz Terlgave iz Hrvaške, zapel pa je gorički pevski zbor Zgrabljenci na kvadrat.  Nato pa je sledila zabava s  skupino Power.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2014 ob 8:18 gost

      21.zelenjadarski dan

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.09.2014 ob 12:13 gost

        letos že enajstič zapored prirejamo zelenjadarski dan, ki se odvija v okviru šestindvajsetih Košičevih dnevov kulture.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.10.2014 ob 22:56 Lujz gost

        Podzupan je hodil od hise do hise naj ga volijo. A mu ni uspelo pomali se lahko poslovi od podzupanske funkcije. Vse lepo in NEPOSTENO enkrat mine!!!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.09.2014 ob 15:35 vinko megla gost

      Bogme rejsan što tou se financera ka se fele kujajo pečejo na tej edni in isti so pa polek ka žrejo kšenki pa pijijo.Jaj mene bi sran bilou ka bi naveke pri tej stolaj vijso ge je kšenki no lakotnjaki toga ne razmijo glavno da so bleki puni. EJ KMETOVJE.

      10 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.09.2014 ob 9:12 aa gost

      VINKO MEGLA Tebe je lahko sram, da si tako zaostali. Nimaš osnove. Rad bi te enkrat spoznal, ka vidim to čudo...

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.09.2014 ob 10:30 gost

      To so Ivanci, vi pa pišete kot da bi bili IvanJci....

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.