https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štihca danes ne bo na zaslišanje?

29.09.2014 ob 7:05  

Murskosoboški župan bi moral biti danes zaslišan v zadevi kreditiranja Mure 05, a se na sodišču predvidoma ne bo pojavil.


Preiskavo je okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zahtevalo zaradi suma kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev. Anton Štihec bi moral biti kot obdolženec zaslišan danes dopoldan, vendar naj bi se po neuradnih informacijah opravičil in ga na sodišču ne bi bilo.

Kot smo že poročali, je murskosoboški župan v postopku zaradi »spornega« posojila v višini 250.000 evrov, ki ga je za potrebe ND Mura 05, soboška Komunala leta 2012 posodila mladinskemu društvu Mura 05, ker je imelo matično društvo blokiran transakcijski račun. Da zoper Štihca poteka preiskava, je potrdil tudi Branko Murmayer, višji državni tožilec. Štihec je sicer julija za Delo povedal, da se ne čuti »odgovornega za očitano, saj bi bil potemtakem odgovoren za vse odločitve javnih zavodov in podjetij v lasti MO Murska Sobota«.

Tožilstvo je po vloženih ovadbah murskosoboških kriminalistov najprej predlagalo preiskavo proti štirim osebam, po koncu le-te pa je na podlagi ugotovitev predlagalo dopolnitev preiskave z uvedbo preiskave proti županu Antonu Štihcu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija