https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Od prestavljanja mikrofona do popisovanja bara Gol – tudi to je bil župan Štihec

02.10.2014 ob 7:01  

Sprehod skozi »najznamenitejše« trenutke murskosoboškega župana.


Minule mandate Antona Štihca je zaznamovalo kar nekaj »cvetk«. Ob koncu mandata obujamo spomine na nekatere izmed njih.

Muza – cvet kulture v Murski Soboti?

Eden od projektov, ki so postali cvetka. Kip Muze Erato v središču Murske Sobote je postal predmet zgražanja strokovne javnosti in občanov. Slednji so muzi nadeli vzdevek »Gouska«. Mestno občino Murska Sobota je stala skoraj 70.000 evrov.

Ob tem je Drago Tršar, prejemnik Prešernove nagrade za življenjsko delo in član Slovenske akademije znanosti in umetnosti, dejal: »Zdi se mi, da ta muza spada pod kič. Za amaterje je to lahko dopadljivo, ampak še enkrat ponavljam, da nima nobene umetniške vrednosti.« Sedanji župan Štihec sicer podpira nadaljevanje projekta postavitve muz, ki naj bi jih bilo po Murski Soboti po prvotnih načrtih devet. Skupaj bi občino stale več kot 800.000 evrov.

 

Štihčevo priporočilo ženi propadlega tajkuna Raščana

Mestna občina Murska Sobota na čelu z županom Antonom Štihcem je partnerki propadlega medijskega tajkuna Mateja Raščana, Mariji Pandrc, leta 2007 pomagala do slovenskega državljanstva. Pridobitev državljanstva je takrat precej odmevala v medijih. Štihec, ki ga je bilo v takratnih časih moč opaziti v Raščanovi družbi, je med drugim zapisal, da je Marija Pandrc znatno pripomogla k ponovni oživitvi stikov s pobrateno občino Paračin v Srbiji.

Štihec je med drugim dodal še, da je Marija Pandrc zaupanja vredna oseba, ki nesebično pomaga vodstvu občine pri navezovanju stikov z gospodarskimi družbami iz Srbije, pri čemer mnogokrat prihajajo pobude prav iz njene strani.

 

Popisovanje bara Gol

Bil je ponedeljek zjutraj, 17. marec 2014, ko se je Anton Štihec v družbi dveh sodelavcev, Bojana Petrijana ter Draga Ružiča, odpravil lastnoročno popisat in izmerit dnevni bar Gol. Najemnik slednjega je Davor Škorjanec, murskosoboški mestni svetnik.

Celotna slovenska javnost se je takrat spraševala, čemu župan gre popisat majhen bar v občini. Škorjanec je v izjavah medijem povedal, da mu je Štihec ob tem grozil. "Štihec mi je povedal, da je prišel, ker sem zadnjič na seji murskosoboškega mestnega sveta glasoval proti proračunu, zato bom moral zapustiti lokal. Povedal mi je, da se to ne bi zgodilo, če bi potrdil proračun. To mi je direktno povedal. Za to imam priče." Štihec je sicer to zanikal.

 

Katalog realiziranih projektov – občina v modrih barvah?

Katalog, ki so ga le nekaj dni pred pričetkom volilne kampanje prejela vsa gospodinjstva v murskosoboški občini, je kljub drugačnim zatrjevanjem nekaj stal tudi občane Murske Sobote. Štihec oz. občina je namreč katalog oglaševala na pomurskih spletnih portalih (tudi na Pomurec.com), oglaševanje pa je plačala Mestna občina Murska Sobota iz davkoplačevalskega denarja.

 

Sporno je bilo tudi, da se je v katalogu (celo na naslovnici) večkrat pojavil poziv na Štihčevo osebno spletno stran in ne na spletno stran občine. Štihec je tako v katalogu promoviral svojo osebno spletno stran (stihec.si), kjer se je kasneje predstavljal kot kandidat za župana, in ne spletno stran občine (murska-sobota.si), ki jo kot župan zastopa. Dodajmo, da na Štihčevi spletni strani ni niti enega logotipa murskosoboške občne.

Pomenljivo je bilo tudi dejstvo, da je bil katalog odet v barve Modrega zbora, »gibanje« Antona Štihca, ki ga podpira na lokalnih volitvah, in ne v barve Mestne občine Murska Sobota.

 

»Afera mikrofon« - grožnje snemalcu Televizije AS

Vrhunec »cvetk« zadnjega mandata Antona Štihca, nad katerim se je zgražala celotna Slovenija, so bile grožnje snemalcu Televizije AS in prestavljanje mikrofona. Na seji mestnega sveta, ki je potekala novembra lani, je Štihec zahteval, da snemalec prestavi mikrofon in mu v živčnem tonu zagrozil, da ga bo odstranil s seje, če tega ne bo storil. 

    Fotogalerija