https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Domači tekmovalci uspešni na Avto moto rally-ju 2014 ter odprtem državnem prvenstvu paraplegikov in tetraplegikov

Murska Sobota, 19.10.2014 ob 9:00  

V soboto je na prometno varnostnem centru Španik v Murski Soboti potekala spretnostno vožnjo in Avto moto rally  2014 ter odprto državno prvenstvo paraplegikov in tetraplegikov. Domači tekmovalci so bili med najuspešnejšimi.  


Najprej je v Španik centru potekala izvedba spretnostne vožnje, nato pa so se je začel štart Avto moto rally-ja 2014 na trasi Murska Sobota do Sebeborcev z vmesnimi kontrolnimi točkami. Na cilju pa so tekmovalci še opravili testiranje cestno  prometnih predpisov. Na tradicionalnem Avto moto rally-ju 2014 so nastopili  motoristi in avtomobilisti v različnih kategorijah. Slovenski paraplegiki in tetraplegiki pa so na rally-ju tekmovali v odprtem državnm prvenstvu z gosti iz Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Gre za edinstveno tekmovanje v Sloveniji, ki ga je organiziralo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije skupaj z Zvezo šoferjev in avtomehaniko Murska Sobota ter AMD Murska Sobota.

Skupno je sodelovalo kar 35 iz tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in BiH. Najuspešenjši so bili domači tekmovalci. V kategoriji motornih koles brez bočne prikolice (izdelane do leta 1985) je med veterani zmagal Rudolf Kovač (Murska Sobota), z bočno prikolico pa Simon Kojek (Tešanovci). V kategoriji osebnih avtomobilov znamke jeep je bil prvi Matija Kuzma (Črenšovci), druga sta bila Franc in Rozalija Bažika (Genterovci), tretji pa Geza Džuban (Moravske Toplice). Med osebnimi avtomobili izdelanimi do leta 1985 je bil prvi Drago Kranjec (Murska Sobota), drugi pa Štefan Ružič (Tišina). V konkurenci osebnih avtomobilov izdelanih po letu 1985 sta bila prva Sonja in Viktor Benko, drugi Franc Fujs (Pečarovci) in tretji Branimir Kokol (Vidonci).

Paraplegiki so vozili s posebej prilagojenimi vozili. Prva sta bila Domenik in Jordan Ušaj iz Vitovelj, druga Bojan Ciman in Jana Jenc (Mali Bakovci), tretja pa Denis in Manuela Makovec (Grabrovnik, Hrvaška). Pri tetraplegikih so bili prvi  Leon, Tim in David Jurkovič (Stanetinci), drugi Alojz Velner (Vučja Gomila) in tretja Ana Radej (Sevnica).

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.