https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na prvem koncertu glasbenega abonmaja GŠ Murska Sobota nabito polna dvorana mladih ljubiteljev glasbe

Murska Sobota, 23.10.2014 ob 8:10  

Tudi letos je GŠ Murska Sobota mladim glasbenikom, ki obiskujejo njihovo šolo, pripravila glasbeni abonma. Na prvem sta v sredo nastopili odlična violončelistka Alja Mandič in na klavirju Simona Đonlić. Nabito polna dvorana je dokaz, da mladi glasbeniki skupaj s starši radi obiskujejo tovrstne koncerte.


 

GŠ Murska Sobota je letos že petič zapored pripravila za učence njihove šole glasbeni abonma. V sklopu abonmaja pripravijo čez celo leto 6 vrhunskih koncertov. S tem želijo ustvariti boljše pogoje za razvoj mladih glasbenikov, staršem pa možnost obiska odličnih glasbenih dogodkov brezplačno. V sredo sta na prvem koncertu nastopili violončelistka Alja Mandič in na klavirju Simona Đonlić.

Alja Mandič je violončelo začela igrati pri osmih letih pri prof. Damirju Hamidullinu. Kot izjemno nadarjena je bila pri 16. leti sprejeta na Akademijo za glasbo v Zagrebu v razred priznanega profesorja Valterja Dešpalja. Dve leti kasneje je bila sprejeta tudi na International Musik Academy Liechtenstein. Na Akademiji za glasbo v Zagrebu je diplomirala in magistrirala z najvišjo oceno.  Za svojo izvedbo Schumannovega koncerta z Zagrebško filharmonijo bila prejela Rektorjevo nagrado Univerze v Zagrebu. Specializacijo je nadaljevala v Švici. Že v času študija se je udeleževala domačih in mednarodnih tekmovanj ter prejela več nagrad. Kot solistka redno nastopa doma in po svetu. Je tudi članica dunajskega ansambla WISE (Wien-International Soloist Ensemble).

Simona Đonlić pa je študentka Akademije za glasbo v Ljubljani. Redno se izpopolnjuje pri uglednih koncertantih in pedagogih. Letos je med drugim z Orkestrom Slovenske filharmonije  nastopila v kraljevi operi v Muškatu v Omanu. S klavirskim triom Barcarola je osvojila številne nagrade, med drugimi tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.