https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kar 450 pomurskih osnovnošolcev na delavnicah naravoslovno – tehničnega dne na SPTŠ Murska Sobota

Murska Sobota, 23.10.2014 ob 7:05  

V sredo je na SPTŠ Murska Sobota potekal naravoslovno-tehniški dan, ki je bil namenjen učencem zadnje triade osnovnih šol. Kar 450 učencev je sodelovalo v 20 delavnicah.


Naravoslovno - tehniškega dne na SPTŠ Murska Sobota se je udeležilo okrog 450 učencev iz 15 pomurskih osnovnih šol. Za njih so organizirali kar 20 delavnic iz različnih področij. Učencem želijo s tem približati vsebine  s področja elektrotehnike, lesarstva, oblikovanja, okoljevarstva, računalništva in strojništva na nekoliko drugačen način ter s sodobno opremo, ki jo imajo na šoli. Nekateri se bodo s tem morda lažje odločali za te poklice in spoznali način učenja že sedaj. Zaradi velikega števila so učence razdelili v dve skupini. Na delavnicah so spoznavali les, fotovoltaiko, elektromotorje, fotografirali »selfije«, risali modne skice in avtoportrete, analizirali prst, sestavili kalkulator in računalnik, izdelali računalniško igro,  pogledali v kapljico vode in spoznali osnovno fizikalno-kemijsko analizo pitne vode, postavili domače brezžično omrežje itd. Ogledali so si tudi šolo in specializirane učilnice z vrhunsko in sodobno opremo. Pri tem so učiteljem pomagali tudi dijaki šole. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.