https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Dobrovniku so dali prednost pred cestami novim prostorom vrtca za prijetnejše bivanje mladim družinam

Dobrovnik, 08.11.2014 ob 11:00  

V Dobrovniku so v petek slovesno odprli nove prostore Dvojezičnega vrtca Pikapolonica. S  tem želijo zagotoviti tople in sodobne prostore najmlajšim. Občina se je namesto cest odločila za ureditev prostorov za najmlajše in s tem omogočila mladim družinam prijetnejše bivanje. Častni gost otvoritve je bil tudi nekdanji predsednik RS dr. Danilo Türk.

 


Ravnateljica Katarina Kovač je povedala, da so vrtec želeli prenoviti, pomladiti in preoblikovati po meri otrok, da bodo lažje ustvarjali življenje z odprtostjo in svežino. Prostornejše in svetlejše igralnice z naravnimi materiali so ustvarili za majhne noge, ki bodo v prihodnje pustile velike sledi. S prizidkom je vrtec Pikapolonica pridobil 3 velike igralnice z izhodom na skupno teraso, skupni večnamenski prostor, sanitarije, garderobe in prostor za strokovno osebje.

Dobrovniški župan Marjan Kardinar pa je povedal, da so kot manjša občina trmasti in vztrajni, kar se je pokazalo za dobro tudi pri gradnji vrtca. Dvakrat so se prijavili na razpis ministrstva za šolstvo a niso bili uslišani. Zato so v tretje potrkali po besedah Kardinarja na druga vrata in občinski svet se je odločil, da bodo raje namesto cest uredili prostore za učenje in igro najmlajših. Leta 2012 so v sklopu evropskega projekta zagotovili sredstva za gradnjo vrtca, ki je energetsko varčen.  Gradbena dela so stala okrog 800 tisoč EUR, oprema 160 tisoč EUR, vse skupaj z ostalimi stroški pa je naneslo na nekaj čez 1 milijon EUR. S tem so pridobili 351 kvadratov urejenih notranjih površin, lepo in razgledno teraso, lepo urejeno okolico z igrali, parkiriščem in dostopno cesto ter obnovljeno rokometno igrišče. Vrtec je urejen za 56 otrok. Vsa mesta še niso zapolnjena, želijo pa da  bi s tem uspeli privabiti ali zadržati mlade družine. Za nove prostore vrtca so se odločili zato, ker živijo ob meji, na podeželju kot pravijo v Ljubljani in Budimpešti. Če želijo da bodo tukaj živeli ljudje, je treba tudi tu graditi vrtce.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2014 ob 11:34 komentar gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2014 ob 6:38 Gost1 gost

      Ravnateljica je vrtec poimenovala po sebi!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2014 ob 18:34 lina gost

      Gost 1: se popolnoma strinjam s tabo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2014 ob 19:11 lina gost

      Vem zakaj praviš Gost 1, da je poimenovala vrtec po sebi - madžarski naslov vrtca. Tako daje ravnateljica jasno vedeti vsem, da je ona zaslužna za izgradnjo tega vrtca in nihče drug. Naj se to ne pozabi. Vsakič ko prebereš madžarski naslov vrtca, se spomniš tega. Zdi se mi popolnoma nesmiselno graditi vrtec za nekaj več kot 40 otrok za takšen znesek. Drugje hodijo otroci ( tudi 100 ) v bolj starejše vrtce in jim nič ne manjka. Tam je bolj pomembno kako se z otroki ukvarjajo, kako so vzgojiteljice usposobljene in ne to, kako vrtec izgleda. Tukaj je pa prav obratno. Ne morem mimo tega, da ne bi še nekaj besed namenila stavku/ stavkom iz članka. Vsa mesta še niso zapolnjena, želijo privabiti ali zadržati mlade družine. Lepo vas prosim, veliko mladih družin iz te vasi in okolice bi ostalo, vendar ne morejo, ker ne dobijo zaposlitve v tem kraju. Razlogi so preprosti: sorodstvene vezi, prijateljstva...... To že vemo. Žalostno. Ne moreš dobiti službe, ker nisi oseba z določenim imenom in priimkom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.