https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Stanko Rojko: »Bivši župan je kriv za situacijo v zvezi z odkupom deleža Doma starejših GR.«

Gornja Radgona, 11.11.2014 ob 7:30  

Župan Občine Gornja Radgona, Stanko Rojko, je v četrtek, dne 6.11.2014, takoj po prvi seji OS GR, sklical izredno sejo, zaradi obravnave in sprejema sklepa za nakup 49% poslovnega deleža v družbi Dom starejših občanov Gornja Radgona d.o.o.. V zvezi s tem podajamo njegovo izjavo.

Rojko meni, da je nakup omenjenega deleža vsekakor v interesu občanov Gornja Radgona, saj so vsi svetniki novoizvoljenega OS Gornja Radgona takšen sklep na izredni seji, dne 6.11.2014, tudi sprejeli. Prepričan je, da mora biti javnost vsekakor seznanjena z dejstvom, da za nastalo problematiko v zvezi z nakupom omenjenega deleža Doma starejših občanov Gornja Radgona nikakor ni edini krivec stečajna upraviteljica.

"Prepričan sem, da je za nastalo situacijo odgovoren tudi bivši župan. Članom Občinskega sveta v prešnji sestavi je namreč zamolčal možnost omenjenega nakupa. Namera o uveljavitvi predkupne pravice 49% poslovnega deleža v družbi Dom starejših občanov Gornja Raddgona d.o.o. nikoli ni bila uvrščena na dnevni red sej Občinskega sveta, čeprav je stečajna upraviteljica že 13.8. 2013 Občino Gornja Radgona pozvala k posredovanju ponudbe za nakup. Menim, da bi s pravočasno izvedbo ustreznih aktivnosti lahko zagotovili finančna sredstva v proračunu za nakup." Dodaja še, da je takoj po izredni seji OS dne 6.11. 2014 pooblaščena odvetniška družba v imenu Občine Gornnja Radgona vložila na okrožno sodišče v Mariboru priotžbo zoper Sklep o izročitvi poslovnega deleža kupcu, z dne 23.10.2014.

Vir: Občina Gornja Radgona

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2014 ob 11:12 gost

      Glavna naloga novega zupana bo, da razbije mrezo radgonskih skorumpiranih goljufov, ki so za casa prejsnjega zupana pokradli in oprali na miljone evrov. Pika

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.