https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Župan Jevšek imenoval Jasmino Opec za podžupanjo in Srečka Đurova za direktorja mestne uprave

19.11.2014 ob 11:00  

Župan Mestne občine Murska Sobota mag. Aleksander Jevšek je danes imenoval mestno svetnico Jasmino Opec za podžupanjo mestne občine in Srečka Đurova za vršilca dolžnosti direktorja mestne uprave.

Župan je po tehtnem premisleku in opravljenih razgovorih sprejel odločitev, da bo do nadaljnjega imel zgolj enega podžupana in ne dveh kot mu dovoljuje statut mestne občine. Za podžupanjo je imenoval mestno svetnico Jasmino Opec, ki bo pomagala županu pri njegovem delu ter opravljala posamezne naloge iz pristojnosti župana. Funkcijo podžupanje bo do nadaljnjega opravljala nepoklicno.

Župan je razrešil dosedanjega direktorja mestne uprave Bojana Petrijana. 5. odstavek 83. člena Zakona o javnih uslužbencih določa, da župan lahko od nastopa funkcije razreši direktorja občinske uprave, ne glede na razloge. Petrijanu je s prenehanjem položaja tudi prenehalo delovno razmerje, ima pa pravico do odpravnine v višini sorazmernega deleža ene povprečne mesečne bruto plače, kot jo je prejemal do prenehanja položaja.

Do imenovanja direktorja mestne uprave, je župan za največ šest mesecev, za vršilca dolžnosti direktorja mestne uprave imenoval Srečka Đurova, ki izpolnjuje predpisane pogoje.

Foto zgoraj: Srečko Đurov (na fotografiji drugi z leve)

Srečko Đurov je univerzitetni diplomirani pravnik. Svojo karierno pot je leta 2004 začel v Zavodu PIP, ki je dve leti kasneje v Murski Soboti odprl pisarno, kjer še danes občanom nudi dejavnost brezplačne pravne pomoči in informiranja o EU. Delovne izkušnje je pridobival tudi na Pošti Slovenije.

    Fotogalerija