https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

NK Križevci: Z doseženim smo zadovoljni, vendar smo opravili le prvi del končnega cilja

Križevci, 20.11.2014  

Jesenski del prvenstva se je končal tudi v Medobčinski nogometni ligi Murska Sobota. Zato smo povprašali jesenskega prvaka v 1. MNL, kakšen je njihov pogled na dosedanji del sezone ter kakšni so njihovi cilji za spomladanski del.

 

Za nogometnim klubom Križevci je razburljivo poletje, saj so bili zelo blizu uvrstitve v 3. SNL, vendar so različni dejavniki to preprečili. Tako so še z večjo motivacijo strnili vrste, se igralsko in trenersko okrepili ter si zadali cilj, da so po jesenskem delu zelo blizu oziroma na samem vrhu prvenstvene lestvice. Sama liga je pokazala, da je v njej nekaj odličnih ekip in bo konkurenca do konca prvenstva velika. Ponosni so, da tvorijo ta uspeh igralci iz domačega okolja in tako potrjujejo dobro dosedanje delo z mladimi.

Jesenski del prvenstva pripeljali do konca po načrtih

Pred začetkom prvenstva so bili tihi favoriti za osvojitev prvega mesta, saj že nekaj let igrajo z istim jedrom ekipe, katera je pokazala že prejšnjo sezono da sodi med najboljše v ligi. Žreb je pokazal, da bodo konkurenčne ekipe nasproti že v prvem delu prvenstva. Priprave na novo sezono so opravili odlično, odigrali nekaj močnih tekem in tako tudi odlično opravili prvi del sezone ter ohranjali odlično formo iz priprav. Potem je prišlo obdobje poplav in prekinitve prvenstva, kar je pustilo nekaj posledic, vendar so se hitro ujeli in jesenski del prvenstva pripeljali do konca po načrtih.

Opravili le prvi del končnega cilja

Z doseženim so zadovoljni, vendar so opravili le prvi del končnega cilja. Zastavljeni cilj je dosežen v več pogledih. Rezultatski in najpomembnejši je dosežen, saj so zbrali največ točk in dosegli najboljši rezultat med doseženimi in prejetimi goli. Cilji so bili tudi, da so pri vrhu fair play-a, kar so kot organiziran klub tudi dosegli. Želja oziroma cilj je bil tudi, da je čim manj poškodb, kar je na srečo prav tako doseženo. Veliko dejavnikov je pomembnih za dosego cilja. Izkušeno vodstvo, odlični trenerji, dobro vzgojeni domači igralci in volja za doseganje velikih ciljev. V Križevcih so pa tudi zelo zadovoljni z infrastrukturo, saj v poznem jesenskem času imajo igralci za treninge na voljo dve pomožni igrišči z razsvetljavo.

V svojih vrstah želijo več izkušenosti

Pred nami je zimsko prestopno obdobje, kjer si želijo, da sedanja igralska sredina ostane skupaj in vsi skupaj nadaljujejo k začrtanemu cilju. Bodo pa primorani k moštvu priključiti nekaj novih, izkušenih igralcev, ki bodo dodatna vrednost ekipi. Ekipa NK Križevcev je zelo mlada in v tekmah, kjer bodo v ospredju končni rezultati bodo potrebovali izkušenost ter tako mogoče olajšali dobivanje tekem. Želja je tudi, da ostane trener g. Kovačič in nadaljuje odlično delo. Bodo pa priključeni tudi mladi igralci, ki bodo dobili priložnost, da si izborijo mesto v članski konkurenci.

Dobro delo pomeni veliko gledalcev

Najboljše tekme so bile odigrane v gosteh in sicer v Gornji Radgoni in Rogaševcih, kjer so pokazali zelo kvalitetno predstavo na visokem nivoju. Skozi celotni jesenski del so igralci pokazali velik potencial, izžarevali borbenost, kazali veliko mero igranja dobrega in zanimivega nogometa. Igralci so v velikem številu prihajali na treninge, kar je tudi dokaz, da samo tako lahko načrtno osvojiš zastavljene cilje. Za dobro udeležbo na treningih je potrebno  taktično in tehnično dobro pripraviti treninge, saj tako igralci imajo voljo za trening. Za to je poskrbel trener g. Kovačič, ki je na zelo profesionalen način vodil, pripravljal in motiviral igralce, da so dojeli sistem, ki je potreben za napredovanje vsakega posameznika in skupnega moštva. Pohvaliti je potrebno tudi delo mladinskega trenerja g. Novaka, ki zelo dobro uči mlajše in jih odlično pripravlja k prestopu k članom. Pri tem pa so še dodali, da njihove tekme obiskuje največ gledalcev v ligi, kar je velik motivator za dokazovanje.

Cilj je prvo mesto

»Ni skrivnost, želja je predvsem ta, da končamo na prvem mestu po koncu prvenstva. Upamo, da bo vreme dopustilo normalni proces treniranja in izvedbe prvenstva, da bomo lahko ohranjali formo brez prestankov. Upamo, da bomo uspeli z okrepitvami, da bo čim manj poškodb in čim več gledalcev,« so napovedali cilje za drugi del sezone ter dodali željo, da bi v prihodnosti spet kakšen igralec uspel na najvišjem nivoju, kot je to uspelo Damjan Boharju. Križevci si zaslužijo mesto med najboljšimi v Pomurju in tudi gledalci si želijo, da bi v prihodnosti v Križevcih spet bili priča velikim derbijem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2014 ob 15:36 gost gost

      Res je da so bili favoriti pred začetkom prvenstva ampak jim je uspelo z izjemno veliko pomočjo sodnikov, tako da jih čaka še veliko dela, s to ekipo pa se nebi mogli kosati v 3. ligi.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2014 ob 16:41 jamesrodriguez gost

      Dosti dobrih igralcov je že odšlo iz tega kluba prehitro jih izpustijo...

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2014 ob 17:36 padaš gost

      dvej gostilni ena bauta križevska je tau lipauta, ajmo križevci ajmo križevci ! čestitan van za tej uspeh in pričakujen drugo leto derbije z vami, lp ! bravo upkaši

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2014 ob 17:56 gost

      Križevčani baugajte Kovačiča, ker red more biti. Zdržte še spomladanski del .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.11.2014 ob 18:15 gost

      če se tekma z romo registrira kot 0:3, kar bi se tudi po pravilih morala. (odigran je bil samo en polčas!), na koncu sploh niso jesenski prvaki!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.11.2014 ob 18:39 gost

      po tekmovalnem pravilniku nzs, 59.člen, obvelja ugodnejši rezultat za nasprotnika, ki ni kriv prekinitve tekme.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.11.2014 ob 18:39 gost

      http://www.nzs.si/resources/files/doc/dokumenti/tekmovalni_pravilnik.pdf pametnjakovič - dobro si preštej 59. člen pravilnika NZS!! ker pa obstaja velka verjetnost ka si polpismeni, pa maš eti še z velkimi tijskanimi: 59. ČLEN: ČE JE TEKMA PREKINJENA PO KRIVDI ENE OD EKIP (v tom primeri NK Rome) SE TEKMA REGISTRIRA PO URADNI DOLŽNOSTI 3:0 ZA NASPROTNO EKIPO, ČE LE-TA DO PREKINITVE NI DOSEGLA UGODNEJŠEGA REZULTATA!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.11.2014 ob 18:47 gost

      Ce je vec kak 3:0, se registrira dosezeni rezultat, v tem primeru 10:0.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.11.2014 ob 19:22 gost

      mislin ka si ti polpismeni... pa ka je ugodnejši rezultat do prekinitve??? 3:0 ali 10:0 ??? z velikimi črkami!! hjoj,

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.11.2014 ob 21:41 gost

      logično ka 10-0

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.11.2014 ob 21:44 Crvena Zvezda gost

      Povozli so NK ROMO ... ( Nk Pušča pa tudi Jesenski prvak )

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.11.2014 ob 14:30 hay gost

      kovačič še izda z papejrame vode trening ? ka ga drugače ne ve :)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.