https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šest »certifikatov kakovosti« in dve »zlati paleti« za člane Likovnega društva Gornja Radgona

22.11.2014 ob 7:30  

V večnamenski dvorani Delavskega doma Trbovlje je bila prejšnji teden zaključna prireditev in državna razstava likovnih del s pridobljenimi »certifikati kakovosti« za kakovost umetniškega likovnega izdelka in najvišja priznanja »ZLATA PALETA« za vrhunske dosežke na področju ljubiteljske likovne ustvarjalnosti.


V spremljajočem kulturnem programu sta imela slavnostni nagovor županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič ter predsednik Zveze likovnih društev Slovenije Branko Železnik.  Zlata paleta se vsako leto izvede v organizaciji Zveze likovnih društev Slovenije s sedežem v Trbovljah, slovenska likovna društva pa se preko njegovih članov s svojimi likovnimi deli udeležujejo razpisanih tem. Za leto 2014 so bile razpisane teme »Kmetija«, »Avtoportret« in »Pogled v prihodnost«. Likovnice in likovniki se lahko izkažejo na šestih področjih likovnega ustvarjanja: risba, grafika, realistično slikanje, abstraktno slikanje, fotografija in kiparstvo.

 

Foto: Filip Matko Ficko

Vsa dela, ki so bila oddana na posameznih tematskih razstavah, ocenjujejo člani zveznih strokovnih žirij, ki jih sestavljajo magistri umetnosti, akademski slikarji in kiparji, profesorji likovne umetnosti, diplomirani slikarji in  umetnostni zgodovinarji in kritiki. V letošnjem projektu je sodelovalo  26 likovnih društev, oddanih pa je bilo  519 likovnih del. Strokovne žirije so za tematske razstave podelile 169 priznanj, 49 certifikatov kakovosti in 6 Zlatih palet.

Iz Likovnega društva Gornja Radgona se je slovesnosti v Trbovljah udeležilo pet likovnic in likovnikov, ki so letos skupno prejeli šest certifikatov kakovosti in kar dve Zlati paleti

Za področje »Risba« je bilo podeljenih 10 certifikatov; za področje »Grafika« sedem certifikatov, med temi Vidki Borko iz Gornje Radgone (monotipija »Nekega novembrskega večera 2999 na ulici«); za področje »Realistično slikarstvo« je bilo podeljenih 10 certifikatov; za področje »Abstraktno slikarstvo« devet certifikatov, med temi Vidki Borko iz Gornje Radgone (akril na platnu »Prva spremljevalka na izboru mis univerzuma 3012«) ter Dani Štrucelj iz Gornje Radgone (akril na platnu »Brez naslova«); za področje »Kiparstvo« je bilo podeljenih pet certifikatov, med temi Leopoldu Methansu iz Spodnje Velke (mavec »Brez obrazno«) in Robertu Juraku iz Logarovec (les in varjeno železo »Gnes«) ter za področje »Fotografija« osem certifikatov, prejel ga je Filip Matko Ficko (fotografija »Nekoč je bila mlada in lepa«).

Ob čestitki predsednika ZLDS Branka Železnika je šest Zlatih palet za leto 2014 podelila županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič. Za področje »Grafika« je Zlato paleto prejela Vidka Borko in prav tako je za področje »Abstraktno slikarstvo« Zlato paleto prejela Vidka Borko iz Gornje Radgone.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.