https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Zlati znak kakovosti podjetju Megras, zlata inovacija pa podzemnim košem za odpadke

Murska Sobota, 27.11.2014 ob 15:15  

Danes je v Jakijevi dvorani Zavarovalnice Triglav potekala pod naslovom Dobre prakse že 20. Letna konferenca Pomurskega društva za kakovost. Kakovost so tako letos približali preko dobrih praks, ki so bile predstavljene z različnih panožnih dejavnosti. Ob tej priložnosti je Pomurska gospodarska zbornica podelila priznanja letošnjim pomurskim inovatorjem, tudi najmlajšim.


Priznanja Pomurske gospodarske zbornice za inovativnost

Konferenca se je začela z glasbenim utrinkom učencev OŠ II Murska Sobota in nadaljevala z nagovorom predsednice PDK dr. Daniele Zavec Pavlinić. Zatem je Indira Flis iz podjetja Plastika Skaza d.o.o. (Zlata gazela 2014) predstavila njihovo podjetje, rast in zagotavljanje kakovosti s pomenljivim naslovom Je kdo kdaj videl debelo gazelo? Med drugimi povabljenimi gosti je zbrane nagovoril tudi župan MO Murska Sobota, Aleksander Jevšek.

Nato pa je Pomurska gopodarska zbornica podelila priznanja najbolj inovativnim. Z namenom spodbujanja inovativnosti v Pomurski regiji so objavili letos že 13. Razpis za podelitev priznanj najboljšim inovacijam. Ta priznanja predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenim inovatorjem. Vplivajo pa tudi na promocijo inovativnosti v regiji in širše. Na razpis za leto 2013 so prejeli osem vlog. Komisija v sestavi dr. Majda Bagar Povše, mag. Daniel Copot in Silvijan Čivre je pregledala in ocenila inovacije ter podelila bronasta, srebrna in zlata priznanja.

Po plenarnem delu so sledili še strokovni referati.

Zlato priznanje sta prejela:

-       Miha Horvat in Matej Rajh iz Dunkin d.o.o. za inovacijo  Podzemni koši za odpadke

Srebrna priznanja so prejeli:

-       Matej Vlašič in Peter Kelemen iz RC Maspros d.o.o. za inovacijo Kompaktni večstandardni vzbujevalnik za prizemeljsko teelvizijo

-       Igor Drstvenšek, Miha Gotlih, Tjaša Zupančič Hartner, Žiga Kadivnik, Marjan Rožič  in Rok Šulek iz Ortotip d.o.o. za novacijo Vakuumska peč za termičo poobdelavo izdelkov, narejenih po SLM (selektivno lasersko taljenje) postopku

-       Miha Horvat in Matej Rajh iz Dunkin d.o.o. za inovacijo Koš za odpadni papir

-       Silvijan Čivre iz Varis top d.o.o za inovacijo ECO – dizajn radiator

-       Razvojna skupina kolegija Panvita iz Panvite d.d. za inovacijo Embalaža Panvitinega suhega programa

Bronasta priznanja so prejeli:

-       Sašo Borovič, Valentina Glavica in Boštjan Pinter iz Arcont d.d. za inovacijo Sistem sekundarnega ovoja za zagotavljanje nadstandardne energetske učinkovitosti in pasivne požarne zaščite modularnih stavbnih enot

-       Dosor d.o.o. za DOSOR-jevo Bukvarno.

Nagrajenci razpisa ŠPIC za naj risbo, naj spis in naj poslovni načrt

Tudi letos so sodelovali s Študentskim podjetniškim in inovacijsko-raziskovalnim centrom – ŠPIC. Izveden je bil razpis za vrtce, osnovne in srednje šole. Naj risbo kot odgovor na vprašanje Kakšne bodo hiše leta 2199? je narisal Iztok Kikec (5 let) iz Vrtca Murska Sobota, enota Veveričke. Za naj spis kot odgovor na vprašanje »Kako bodo ljudje komunicirali leta 2399?« so nagradili Nino Novak iz 9 b OŠ II Murska Sobota. Za naj poslovni načrt srednješolcev pa so izbrali Poslovni načrt za ustanovitev podjetja Aplikatko d.o.o., ki so ga izdelali učenci Ekonomske šole Murska sobota – Ksenija Huber, Luka Kovač in Maja Žalik.

 

Zlati znak kakovosti letos podjetju Megras

Kot vsako leto so tudi letos podelili priznanje Pomurskega društva za kakovost – zlati znak za kakovost. Letos ga je prejela družba, ki v pomurskem prostoru uspešno posluje že vrsto let, po poti kakovosti pa je zakorakala med prvimi v Pomurju in to filozofijo uspešno udejanja v praksi. To dokazujejo tudi poslovni rezultati, zadovoljni odjemalci in zadovoljni zaposleni. Zlati znak za kakovost je letos prejelo podjetje Megras d.o.o. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2014 ob 0:24 gost

      Dragi novinarji, vmes poškilim na vašo stran in kaj preberem. Vedno znova seveda preseneča vaša nepismenost (da ne bo pomote: niso pravilno postavljene vejice vrhunec pismenosti). Prav res verjamem, da vsi, ki imajo pet minut časa, ne bi smeli pisati. Prepričana sem, da je še veliko zanimivih stvari, ki jih lahko počnete.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2014 ob 8:06 spodnji gost gost

      Seveda dragi gost zgoraj lahko ti namesto šimfanja lektoriraš prispevke ali pa kar sam začneš pisati članke. Preprčan sem, da je še veliko zanimivih stvari, ki se dajo narediti brez šimfanja.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.