https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Elektro Maribor sredstva za poslovna darila in čestitke namenil v humanitarne namene

Murska Sobota, 05.12.2014 ob 7:30  

V Elektro Maribor d.d. so se letos odločili, da bodo sredstva, ki so bila namenjena za darila in čestitke poslovnim partnerjem raje namenili humanitarnim organizacijam v Prekmurju.


V četrtek so podarili donacije v vrednosti po 1.500 EUR Rdečemu križu Slovenije, Območnemu združenju Murska Sobota, Škofijski Karitas Murska Sobota in Evangeličanski humanitarni organizaciji (EHO) Podpornica. Prejemniki bodo sredstva namenili najranljivejšim skupinam prebivalstva. S temi sredstvi bodo pokrili finančne dolgove, preskrbeli tople obroke, prevoze in nego bolnikov, izposojo bolniških postelj in ortodepdskih pripomočkov.

Mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor d.d. je ob tem povedal,  da so se letos že tretjič odzvali povabilu na pomoč tistim, ki so v stiski. Letos so se odločili za humanitarne organizacije iz vzhodnega dela njihovega distribucisjkega območja. 

Albina Knapp, sekretarka Rdečega križa Slovenije, območno združenje Murska Sobota, je povedala, da bodo ta sredstva namenili za plačilo položnic tistim, ki to najbolj potrebujejo. Zaradi slabših socialnih razmer se že od leta 2008 povečuje število socialno ogroženih posameznikov in družin. S pokritjem finančnih dolgov bodo marsikomu polepšali decembrske praznike.

Jože Hozjan, predsednik Škofijske Karitas Murska Sobota pravi, da bodo sredstva namenili za Lazarjev dom, kjer dnevno priskrbijo topel obrok 60 do 70 ljudem. Nekaj pa bodo namenili tudi za plačilo položnic tistim, ki to najbolj potrebujejo.

Po besedah Simona Severja, predsednika Evangeličanske humanitarne organizacije EHO Podpornica, bodo sredstva namenili njihovemu programsko najširšemu projektu, to je t.i. Mobilni diakoniji ali pomoči na domu. Gre za pomoč uporabnikom na domu, dnevno dostavo toplih obrokov hrane, s katero oskrbujejo dnevno okrog 80 ljudi, za občasno preskrbo s prehranskimi paketi, prevozi v bolnišnico in druge zdravstvene ustanove, izposojo bolniških postelj, ortopedskih pripomočkov itd.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.