https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Dogodek v galeriji Murska Sobota – darilo umetnikov v glasbi, besedi in prostoru

Murska Sobota, 26.01.2015 ob 11:30  

Minula sobota je bila v murskosoboški galeriji v znamenju Dogodka – darila umetnikov v glasbi, besedi in prostoru. Dogodek združuje ustvarjalce različnih umetnostnih zvrsti ter premišljevalce umetnosti in sveta nasploh, ki so z obiskovalci delili svoje delo, stvaritve in misli.

Za glasbeni del so uvodoma poskrbeli Olga Kous na  klavirju, Melanija Gradečak na flavti, Jernej Hanc s kitaro ter Tomi Došen na marimbi. Nato je obiskovalce Galerije popeljal po svoji razstavi z naslovom U/S/TVAR/I/TVE Ignac Meden. Gabriella Gaal, Janko Rožič in Igor Ternar so širili misli Belle Hamvasa, posebnega lika madžarske misli. Z Dialogi sta se predstavili pesnica Barbara Korun in pianistka Olga Kous. Sledilo je predavanje in razprava o prostosti prostora z arhitektom Jankom Rožičem, ki je prikazal dobre primere obstoječe arhitekture, ne le pri nas ampak širše, da bi se izognili slabim rešitvam. Za konec pa sta Zvenenje tišine ponazorila Janez Dovč s harmoniko in Goran Krmac na tubi, ki sta galerijo označila za zelo akustično.

Ustvarjalci so želeli z Dogodkom ustvariti polje, kjer različni umetniki, ki ustvarjajo, soustvarjajo in poustvarjajo, sodelujejo ter kar  ustvarijo delijo z drugimi in publiko. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2015 ob 19:32 Smrkci 2 gost

      Čestitke, dober kulturni dogodek, lp.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.