https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kdo in kje bo v bodoče izdeloval Kekec pašteto?

Murska Sobota, 29.01.2015 ob 12:00  

Danes bodo na dražbi naprodaj blagovne znake Kekec pašteta, Kraljica mortadela Gorica, Pomurka in MIP. Izklicna cena za blagovni znamki Kraljica mortadela Gorica in MIP  je za vsako po 2.000 EUR, za Pomurko pa le 50 evrov. Največ pa bo treba odšteti za Kekec pašteto in sicer kar 100.000 evrov. Zanimanje za nakup je veliko. Predkupno pravic za slednjo ima murskosoboška družba Osem.

Danes ob 13.00 uri dražba blagovnih znamk Kekec paštete in Pomurke

Po besedah stečajnega upravitelja družbe Mip DML Janka Mačka, je bilo za eno ali več znamk vplačanih včeraj 16 varščin, poroča spletni portal Žurnal24. Dražba blagovnih znamk, ki se bodo prodajale vsaka posebej in po sistemu zviševanja izklicne cene bo potekala danes na sedežu nekdanjega CPL v Ljubljani ob 13.00 uri.

Izklicna cena Kekec paštete 100.000 EUR, predkupno pravico ima murskosoboška družba Osem

Blagovna znamka Kekec pašteta se bo prodajala po izklicni ceni 100.000 evrov. Na podlagi licenčne pogodbe iz marca lanskega leta pa ima predkupno pravico do nje družba Osem iz Murske Sobote. Uveljavlja jo lahko z vplačilom varščine in tako, da to na sami dražbi posebej izrazi. Maček ob tem še pojasnjuje, da bo družba Osem morala izenačiti morebiti zvišano izklicno ceno, če bo znamko želela kupiti.

Družba Osem je vanjo vlagala in imela stroške

Družba Osem je pred leti v Murski Soboti najela del prostorov Pomurke z obratom za izdelavo paštete Kekec. Lastnik družbe Osem Miroslav Flisar, je ob objavi sklepa sodišča o prodaji novembra lani povedal, da bo sklep o prodaji blagovne znamke prišel, že pred nekaj leti. Podjetje je v tem času vanjo vlagalo in imelo s tem povezane stroške. Po poročaju Žurnala je Flisar potrdil sodelovalanje na dražbi, o načinu prodaje blagovne znamke pa ni želel govoriti.

Družbo Mip DML je Mesna industrija Primorske (Mip), ki je maja 2005 prevzela Pomurko, ustanovila novembra 2005. Nanjo je prenesla službe za komercialo, marketing in logistiko ter blagovne znamke. Mip in hčerinske družbe ter Pomurka so pozneje vse končale v stečaju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.