https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Včerajšnja eksplozija plina v Lendavi poškodovala tri delavce in povzročila za pet tisočakov škode

12.02.2015 ob 14:49  

Včeraj,  11.2.2015 smo vas obveščali, da je v enem izmed podjetij v Lendavi pri preklopu na plinsko peč prišlo do eksplozije.


Policisti  in  kriminalisti  PU M. Sobota so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil  ugotovili,  da  so  trije delavci v enem izmed podjetij v Lendavi (šlo naj bi za Avtohišo Škafar) opravljali  spremembo  na  centralni  peči  in sicer zamenjavo gorilnika iz oljnega na plinskega. Do dne 11.2.2015 je že bila izvedena inštalacija cevi za  dovod  plina  od plinske glavne pipe do kotlovnice v podjetju. Po prvih ugotovitvah  obstaja  sum, da je iz cevi ušlo več plina, ki se je kopičil v prostoru  oziroma  v  kotlovnici.  Takrat  je  prišlo  do  vžiga  plina  in posledično  do  eksplozije.  Kriminalisti in policisti še ugotavljajo točen vzrok vžiga plina.

Pri  delovni  nesreči so bili trije delavci telesno poškodovani. En delavec je  bil  pri  tem  hudo  telesno poškodovan, en lahko telesno poškodovan in stopnje poškodb pri tretjem pa še niso znane.

Eksplozija  je  povzročila  materialno škodo, ki po nestrokovni oceni znaša približno  5.000  EUR.  Kriminalisti  in policisti bodo zbirali obvestila v smeri  kazenske  odgovornosti  za  nastanek  eksplozije  in  bodo  o svojih ugotovitvah obvestili ODT v Murski Soboti. O delovni nesreči so bile obveščene ustrezne inšpekcijske službe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.