https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Moravske Toplice tudi to šolsko leto štipendira svoje študente

19.02.2015 ob 7:00  

Občina Moravske Toplice je tudi v študijskem letu 2014/2015 v sodelovanju z Pomursko izobraževalno fundacijo (PIF), objavila javni razpis za podelitev štipendij Občine Moravske Toplice za študente s stalnim bivališčem v občini Moravske Toplice.


Na osnovi razpisa, objavljenega v občinskem glasilu Lipnica ter na spletni strani občine in PIF dne 14.11.2014, je vlogo za pridobitev štipendije Občine Moravske Toplice posredovalo 43 študentov, od katerih jih je 40 izpolnjevalo vse razpisne pogoje ter jim je bila odobrena štipendija. Skupna višina štipendij za študijsko leto 2014/2015 znaša 46.150,00 evrov.

Slavnostni podpis pogodb o štipendiranju je bil v petek, 13. februarja 2014 ob 19. uri v sejni sobi Občine Moravske Toplice v Moravskih Toplicah. 

Štipendiste sta pozdravila župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač in predsednik uprave PIF dr. Mitja Slavinec. S štipendijami  "želi občina Moravske Toplice mladim olajšati študij," je  poudaril župan Alojz Glavač.  Ob tem jim je  zaželel uspešen študij, obenem pa jih spomnil, da naj ne pozabijo na domače okolje in če je le mogoče, po študiju poiščejo zaposlitev v domačem kraju.   


O problemu vrednotenja znanja v regiji, povezovanju in iskanju priložnosti pa je štipendistom spregovoril tudi predsednik Pomurske izobraževane fundacije, dr. Mitja Slavinec. Svečani podpis pogodb je s svojim nastopom popestrila štipendistka Občine Moravske Toplice Sandra Gjerek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2015 ob 8:13 prekmurec gost

      Svojemi sijne je pa zrikto, kak ze 3 lejta. Srmaki ka dece nemre solati. Lejko ga je sran!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2015 ob 12:05 prekmurec1 gost

        Sran je tebej lejko govno, ka takšnen brezvezen komentar napišeš. Če je njegov sin reden študent, ki ima stalno prebivališče v občini MT in ima zadostno povprečje ocen ima pogoje za štipendijo. In vsake ka je tej pogoje izpolno je dobo štipendijo, samo to eni težko razmijo, ka samo druge vijdijo sebej pa nej.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2015 ob 9:45 prekmurje zbudi se gost

      Kelko ge župana poznan je nej takšen kozojebec , ka bi štipendije davo samo zaradi svojih sinov. Tou kaže tude dejstvo , ka občina davle 1000 evrov za vsakoga novorojenčka , pa župan v zadnjih letih nej dobo novorojenčka, kelko ge znan. Drujgo so pa mogoče pogoji po katerimi se dajo tej štipendije, ka bi pri teh štipendijah mogli po mojem bole paziti socialno noto in nej telko samo uspeh študenta, tak ka bi naj tej štipendije doubili študntje iz bolj ekonomsko šibkih družin. Študentje iz premožnih družin imajo zadostno materialno podlago že od doma. Drugače je tou v redi zadeva. Lepo bi bilo ka bi občina uvedla nek študentski sklad, kjer bi lahko vsak študent iz občine doubo ene vrste posojilo in bi ga potem po koncu študija vračal nazaj , glede na svoje finančne zmožnosti.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2015 ob 9:58 gustek gost

      ge ga poznan kak profesora z SPTŠ.......edini ka je bil čeden na šoli drujge so bili poraz.....se je zgodilo ka smo dijaki mogli profesore včiti

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2015 ob 10:12 felix gost

      Vsi mamo sebe najrajši pa te če kaj drugin ostane je tuj dobro,glede štipendije pa je itak nikdar nej pravično podeljna naj občina nadaljuje takšno politiko kjer znanje nekaj velja in ne le bogato rodovniško pokolenje,kot se je dogajalo v preteklosti,župan prihaja iz prosfete in ve kakšen pomen ima izobrazba in znanje ne le bogati starši iz ukradenega premoženja,samo tako naprej in vse bo s časoma prišlo na svoje mesto

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.