https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Na Razkrižju izkazali spoštovanje do materinega jezika in jezikov drugih narodov

03.03.2015 ob 8:00  

V Občini Razkrižje so organizirali prireditev posvečeno mednarodnemu dnevu maternega jezika. Ob tem so želeli poudariti spoštovanje do lastnega jezika in hkrati pokazati spoštovanje do jezikov drugih narodov.


V Knjižnici in čitalnici Razkrižje so se zbrali ljudje različnih poklicev, narodov in narodnosti. Slišali pa so lahko besedila v slovenskem, hrvaškem, nemškem, madžarskem, bosanskem, francoskem in angleškem jeziku. Nekateri so prebrali besedila znanih knjižnih del, drugi so predstavili svoje literarne stvaritve, zapeli ali le izpovedali svoja občutenja. Ljudje, ki so v Sloveniji na začasnem delu, so zaupali svoja občutenja in tudi probleme s katerimi se pri nas srečujejo.

Prireditev je povezoval župan Stanko Ivanušič. Prireditve sta se udeležila tudi ravnateljica OŠ Razkrižje Anica Šimonka, ki je sodelujočim spregovorila nekaj vzpodbudnih besed  ter  župnik msgr. Franc Režonja, ki je za to priložnost pripravil besedilo v slovenskem in madžarskem jeziku ter predstavil glavne razlike med njima.

To je bilo prvo tovrstno srečanje pri njih, ki se je izkazalo kot zelo uspešno. Sklenili so, da bo postalo tradicionalno, saj v sebi nosi globoko sporočilo o medsebojnem spoštovanju, toleranci, strpnosti in dialogu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2015 ob 10:21 domačin gost

      lepo in prav ! za pozdraviti je takšen shod ! kaj ko pa se je tega dogodka udeležila le peščica ljudi, pa tile so že v drugi polovici , ali celo proti kraju , svojega tuzemeljskega bivanja .na Razkrižju je dosti takih prireditev , samo nevem , če so ravno ljudem tako blizu ,da se jih tako redko udeležujejo ?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2015 ob 11:56 Gost gost

      Vsaj v naslovu bi lahko pravilno slovnično napisali, če že v tekstu ne morete. Nikoli ni bilo v Razkrižju, zmerom na Razkrižju. Tako kot je na Ptuju, ne pa v Ptuju. OŠ znanje slovenščine nekaterim zelo šepa. Pred javno objavo pa drugič raje preverite. Domačin, strinjam se s tabo. Manjka zadev za mlade. Ne samo v vašem kraju.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2015 ob 21:27 Županja za prihodnost gost

      Spoštujmo materin jezik, razkrižki jezik je nekaj edinstvenega. Udeležba mladih na prireditvi pa je klavrna tudi zaradi tega, ker se župan rad obdaja s starejšimi zvestimi podaniki.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.