https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

SDS Murska Sobota: Proračun za 2015 je neambiciozen in potraten

13.03.2015 ob 11:00  

Mestni odbor SDS Murska Sobota smatra, da je predlagan proračun potraten, in napoveduje, da ga na prihajajoči seji ne bodo podprli.


Svojo odločitev so pojasnili v sporočilu za javnost, ki ga objavljamo v celoti:

"Svetniki MO Murska Sobota bodo v torek, 17. marca na 4. redni seji  v drugem branju obravnavali  predlog proračuna MO Murska Sobota za leto 2015. V MO SDS Murska Sobota smatramo, da je proračunski dokument pripravljen neambiciozno, vse od nastanka samostojne mestne občine pa bo,  v kolikor bo sprejet, eden najbolj potratno naravnanih (beri zapravljivih)! Kot primer neambicioznosti izpostavljamo višino transfernih prihodkov, le 2.117.046,00 EUR, pred dvema letoma dvakrat več! Na odhodkovni  strani pa se pripravljalec dokumenta vede povsem potratno, saj za tekoče odhodke in tekoče transferje namenja 75,2% proračunskih sredstev oziroma slabih 13,5 mio EUR.  MO SDS Murska Sobota pogreša investicijsko aktivnost proračuna, ki bi moral biti eden večjih izzivov vodstva MO MS.

Iz proračunskega dokumenta so »izginile« prevzete obveznosti MO MS za zagotovitev lastnih sredstev  za črpanje nepovratnih sredstev iz Podnebnega sklada za ENERGETSKE PROJEKTE. Mestni svet MOMS je  na svoji drugi redni seji v mesecu decembru 2014 s sprejetjem »Programa ukrepov iz Odloka o načrtu za kakovost zraka - znižanje prašnih delcev PM-10« in s tem  skupaj z Vlado RS prevzel obveznost, da za razširitev toplovoda že v letu 2015 v proračunu zagotovi lastna sredstva, teh v proračunskem dokumentu ni. 

Župana Aleksandra Jevška MO SDS M. Sobota sprašujemo, ali ni našel odgovora na zadnji seji umaknjene točke dnevnega reda o podelitvi koncesije za  širitev daljinskega ogrevanja? Bo skušal prepričati svetnike o novem modelu »Javno zasebnega partnerstva«, in z dolgotrajnimi postopki skušal vnovič zagotoviti posel družbi Petrol?  To pa bo spet le zamujena priložnost za stanovalce v večstanovanjskih stavbah, da se že v kurilni sezoni 2015/2016 ogrevajo ceneje in Sobočanov, da živijo v bolj zdravem mestu.

Zaključek:

MO SDS ugotavlja, da v času, ko primanjkuje sredstev, ambicij pripravljavca proračuna po več prihodkih v proračun preprosto ni. Pojavlja se cela vrsta novih proračunski uporabnikov (Zunanji svetovalci, Energetsko svetovalna pisarna, Pomurski tehnološki park, Red Bull – Air Race, Konjeniški klub Rakičan, Športni center Bakovci…), vračajo pa se tudi »stari znanci proračuna«, ki se jim ne bo potrebno boriti za skupno razpisano pogačo na Javnih razpisih MOMS (RC ZOTKS, Zveza za tehnično kulturo,…).

MO SDS Murska Sobota tako naravnanega proračuna ne podpiramo in se bomo zavzemali za njegovo transparentnost in poštenost!

MO SDS Murska Sobota"

 

Odziv občine pa si lahko preberete tukaj:

 

Odziv Mestne občine MS na očitke odbora SDS: Proračun je naravnan k občanom in razumno ambiciozen

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2015 ob 13:07 gost nestrankarski gost

      Opet se glasi SDS. Ka so pa sami delali, da so še bili na vladi? Naj zaprejo gofle, pa se skrijejo v mišjo luknjo, puno masla majo na glavi, štero jih še zdaj ščiti, tak kak njihovoga doživotnoga pa še posmrtnoga predsednika.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2015 ob 13:29 gost

      gost - gost nestrankarski; zdaj tij primerjaš vlado in MOMS? Daj mej jajca pa napijše istino štera stranka te plačuvle. Če si s Sobote, se ide tudi za tvoje pejneze. Seveda, če si nej tisti šteri de doubo pejneze za Red Bull Race. Dietrich Mateschitz pa v smej; Sobota ga sponzorejra!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2015 ob 14:51 Lino gost

      Logično, da ima OO svoje stališče in da to stališče javno. Bravo SDS.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2015 ob 15:32 tj gost

      Jebivetri

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2015 ob 15:37 gost

      ENI PA DRUJGI NE MODRUVLITE VSAK KI PRIDE NA VLAST SE BRIGA SAMO ZA SEBE PA SVOJE BLIŽNJE IN SVOJE PRIAJTELJE TER SVOJCE. SOCIALNE VEČ BREZPOSELNI NAROD NE DOBI. NEDE DUGO KA DE SE V SLOVENIJI ZAČALO STRELATI MOGOČE NEJ GNES ALI V KRATKON IN POVEN VAN TE BOKŠE KA SE VSI VIJ TAKO IMENOVANI POLITIKI SKRIJETE V MIŠJE RUPE

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.03.2015 ob 15:43 gost

      ZADNJIH 70 LET JE NEJ BILO TAK SLABO V PREKMURJU KAK JE SEDAJ PA IDE SAMO NA SLABŠE. ME PRAV ZANIMA KELKO JE ŠE POTREBNO KA NAROD ZEME PRAVICO V SVOJE ROKE. PREJ ALI SLEJ DE ENOMI POČILO IN MISLIN KA JE TEJ DEN ZELO BLIZU

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.03.2015 ob 18:06 gost

      Pa zakaj investirati v sportni park bakovci. Pa ni skoda denarja za ta stadion. Za rekreacijo je se to kar stoji prevec. Jevsek v industrijsk i razvoj vlagajte, sport mo sobota ze tako ali tako zapravi prevec denarja. Pogoje za rekreacijo v mo sobota iamo vec kot prevec dobre. Samo ne koristimo ji ne.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2015 ob 10:42 puran gost

        Pišta ka pa zdaj tebe jeben igrišče v Bakovcaj? Ka rejsan trbej se v jebeno soboto dati!? Pa v vašo muro!

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.03.2015 ob 19:02 vbvb gost

      Danes je bilo v Muri odpuščenih 49 de3lavcev

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.03.2015 ob 8:55 gost

      A nekatere pa skrbi aj bo z nogometnim klubom mura. In sportnim parkom bakovci. Primitivizem totalni

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.03.2015 ob 10:43 bakovčan gost

      Hej mujo soboški, ide se za športni park, nej za nogometni stadion!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.03.2015 ob 10:52 gost

      Ka je sobočanci!!!!!! Kak idejo pejnezi malo v z sobote včasi v luft skačete. Tiho ste samo da idejo pejnezi za vaše riti pa v propadlo NK Mujro!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.03.2015 ob 20:51 gost

      Ka pa trbej bakocen sportni park. Li sto de na njen telovdo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.03.2015 ob 13:59 Feri gost

      Blebečete brez veze... Dejstvo je, da ni omenjen glavni problem tega proračuna. 20% povprečni dvig vodarine itd od kje? Za to ni nobene osnove...Spozoriranje Red Bula kot največjega svetovnega proizvajalca energijskih pijač, ki svoj denar razmetava po celem svetu praktično v miljardah. 20tisoč € kaj je mogoče to vračilo z obrestmi ? Skratka narod nategujte kolikor hočete. saj vam itak ni pomoči...bedaki!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.