https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Odziv Mestne občine MS na očitke odbora SDS: Proračun je naravnan k občanom in razumno ambiciozen

13.03.2015 ob 11:55  

Na očitke Mestnega odbora SDS Murska Sobota, ki vodstvu občine očita neambiciozen in potraten proračun, so se odzvali tudi na Mestni občini Murska Sobota, kjer pojasnjujejo, da je proračun naravnan k občanom in razumno ambiciozen ter da jih je pri pripravi proračuna vodilo to, da občani ne bi občutili zgrešenih potez prejšnjega vodstva.


Sporočilo za javnost MO Murska Sobota objavljamo v celoti:

"Proračun Mestne občine Murska Sobota za leto 2015 je primarno naravnan k občanom in razumno ambiciozen

Osnovno vodilo pri pripravi proračuna je bilo, da občani ne smejo čutiti zgrešenih potez prejšnjega vodstva in da proračun istočasno omogoča dobro osnovo za prihodnji razvoj občine. Tako smo morali pri planiranju proračuna upoštevati:

•             plačilo dosojenega zneska družbi Petrol v zadevi čistilna naprava v znesku 865.000 EUR (kar se vse od nastanka samostojne mestne občine še ni zgodilo),

•             izgubo JP Komunala za leto 2013 in 2014 (1.010.550 EUR) ,

•             ter zaradi zakonsko določene nižje povprečnine manjši dohodninski prihodek (814.499 EUR manj kot v letu 2014).

Predvideni prejemki v proračunu za leto 2015 so:  18.506.494 EUR, prav tako izdatki: 18.506.494 EUR. Pri sestavljanju proračuna nismo zmanjševali sredstev tam, kjer bi to najbolj čutili občani in nepridobitne organizacije (darilo ob rojstvu otroka, transferji za socialno varnost, oskrba starejših, subvencioniranje najemnin, štipendije, plačilo vrtcev…).  Za leto 2015 še ni predvidenih EU razpisov za finančno perspektivo 2014-2020, ampak se na državni ravni sprejemajo predvsem pravila za črpanje sredstev – uredbe za nove mehanizme. Prav tako smo predvideli določene investicije  v energetsko sanacijo vrtcev, osnovne šole, prometno ureditev mesta).

V izogib ponovitve boleče zgodbe, ki se je zgodila s čistilno napravo, Mestna občina Murska Sobota pri sprejemu dokončne odločitve o širitvi daljinskega ogrevanja ravna zelo preudarno, predvsem upoštevajoč interese občanov in ne interesov gospodarskih družb. Zaradi tega še nismo predlagali dokončne odločitve o širitvi daljinskega ogrevanja.

Prekinili smo s prakso umetnega napihovanja proračuna (leta 2014 planiranih 24 mio EUR, realiziranih 16,3 mio EUR, 2013 planiranih 21,8 mio EUR, realizacija 17 mio EUR, 2012 planiranih 22,7 mio EUR, realizacija 17,2 mio EUR, leta 2011 planiranih 23,5 mio EUR, realizacija 17 mio EUR).

Na Mestni občini Murska Sobota verjamemo, da je potrebno občanom dati iskreno informacijo o tem, kaj je v letu 2015 možno narediti in jih ne zavajamo z nerealnimi podatki in obljubami, ki jih ne bomo mogli izpolniti. Zato verjamemo, da bo proračun za leto 2015 na seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota v torek, 17. 3. 2015 tudi sprejet."

 

Sporočilo Mestnega odbora SDS si lahko preberete tukaj:

SDS Murska Sobota: Proračun za 2015 je neambiciozen in potraten

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2015 ob 12:18 gost

      Ali je občina v sanaciji izgube v Komunali upoštevala novo zaposlitev na Komunali (Šiftar)? Ali bo res nova zaposlitev v Knjižnici (PIŠK)? Vprašanja za svetnike SMC, kateri jih naj zastavijo županu.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2015 ob 12:21 gost

      Namesto da bi Red Bull financiral šport v Murski Soboti, bo Murska Sobota financirala Red Bull.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2015 ob 13:04 gost občan gost

      Te SDS seposedi samo štrene meša, nagaja, pa ščejo, ka je vse po njihovon. Vej so pa še n ej gor prišli, ka so prošlost, štero se je škoda sploj spominjati? Je pa rejsan, ka, če je kaj nej v redi trbej popraviti, pa brez SDS. V knjižnici trbej spremembo, samo nej Šiftara, pa nej nastavljanje po politični pripadnosti. Že večkrat se je pokazalo, ka to ne obrodi sadove, važna bi mogla biti sposobnost in reference. Novi župan, preseči dosedanjo prakso nastavljanja na vodilna mesta.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2015 ob 14:21 gost

        Ja v knjižnici pa rejsan trbej spremembo. Včeraj san biu tan, knjige san daubo ekspresno hitro (vsaka čast zaposlenim), san pa dugo čako na kavo in se je tudi nej včako. Prej ka nemajo poslovne sekretarke. Še nej. Da bau, pa bau tudi kava. Tou je tudi nika ka Martina dobro obvlada. Neka še bole, samo tou, ka joj ide od rouk, je pa nej za resen portal, kak je sobotainfo.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2015 ob 13:59 povezani gost

      prekopirano z sobotainfoja,dobriva komentara ;-)Gost (93.103.241.42) 1 uro nazaj #1 g.Jevšek, že v prvi povedi vašega odziva ste navedli laž, ki je samo pokazatelj vaše dvoličnosti. Pravite, da je prejšnje vodstvo bilo zgrešeno, po drugi strani pa v finalu najbolj prodornih občin vzhoda hodite pobirat nagrade oz. vsaj sodelovat v tekmovanju, za katerega niste niti v najmanjši meri zasluženi. MO SDS po navedbi spletnega portala pravi, da je vaš proračun potraten. Čeprav nisem pristaš SDS-a se pa morem v tem primeru z njimi strinjati. Namreč Red Bull – Air Race (deset tisoče evrov na lepe oči za reklamo, če pogledamo proračun, ki je dostopen javnosti), Konjeniški klub Rakičan (Celec), Športni center Bakovci (Canjko), vse to niso ambiciozni cilji temveč potratno izplačevanje denarja ljudem, ki so vas preko medijev, podkupovanja glasov postavili na mesto kjer ste. Naš denar, denar od občank in občanov torej zapravljate za prijatelje in ne v dobro občanov, kar je pismo javnosti MO SDS že dobro razložil. Zato vas prosim, da nehate lagati ljudem. Kajti tako hitro kako so vas postavili na mesto župana, vas lahko tudi odstavijo. Zaupanje ljudi v vas je namreč čedalje manjšo. Slogan "povezani" predlagam, da opustite, ker je namenjen le ozki skupini ljudi. +1+11-1 Moj glas +1. portil portil 34 minut nazaj #2 Gost (93.103.241.42); pozabil si omeniti zaposlitev Šiftarja na Komunali. A misliš, da je on zastonj podprl Jevška v drugem krogu županskih volitev? Še slepi je videl, da je Šiftar kandidat, ki lahko dobi le 1-2% glasov, kandidiral pa je, mogoče, tudi z strinjanjem Jevška, ki bi ga v primeru zmage na volitvah obdržal na Komunali.Šiftarja ni volilo niti toliko volilcev, koliko mu je dalo pisno podporo za kandidaturo.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2015 ob 14:08 677 gost

      župan naj rajši vloži oškodninske tožbe za kredit komunale nk muri........

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2015 ob 14:16 gost

        Župan de toužo Šiftara šteri je biu direktor Komunale v času spornega kredita, zdaj pa ga je, verjetno zaradi referenc, postavo za pomočnika direktorja.

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.03.2015 ob 14:39 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      DRAGI MOJI SOBOČANCI Pa se moren oglasiti. V čem je jedro problema. Hočete vedeti, te van natrosim par adev za glodati. Izvirni grej MO MS je v volitvaj, ka ste vsi dragi moji sobočanci naseli neodvisnemi kandidati, ki zdaj pristal vemo v kateri stranki in kakšno vlogo ima v njej. Za neodvosnostjo se skrival župan na volitvah. Točno znamo ka se je zgodilo po volitvaj. Župan se je strankarsko ožigosal, za namenček pa je za uslugo za podporo moral zaposliti še nesposobnega SD-jevega člana, ki je precej visoko rangira. Še več, z delovanje OE ni imel še nobenih izkušenj. Še največja je bila ta, da je vlagal vloge za pomoč za financiranje podjetja. Ko prideš s takimi izkušnjami na občino potem, joj.... Če bi bil uspešen bi ostal tam, kjer je bil. Občina MS postaja z temi volitvami leglo SD, ki se bo zagrizlo v vse pore občine. Komunala je lep primer, kaj zmorejo SD-jevi krizni memndžeri. Kdo se ima za kriznega manedžera naj pomaga izkopati gospodarstvo iz krize, ne pa da svoje znanje želi pokazati v občinskih podjetjih. Po nopotrebnon so zdignoli svojo tarifo pred prihodom, ka jin včesik nede trbelo. Tau si mislite dragi moji sobočanci. Letos te daubili še eno povišico na računi. Se pijtate zakoj? Odgovor enostaven. Tau je zdigno prejšnji direktor, te nauvi pa je še ne. Tau je krizni menedžment. Letos vas čaka še ena povišica. Tau si zapamlite. Pa to je samo še začetek. Stvari do šle še dale, te vidli pa te mi povedali. DRAGI MOJI SOBOČANCI, tudi nogomet ne fazaneriji de trbelo plačati, pa či glij ste ga nej odili gledat, pa či glij so matere za svojo deco v murinoj nogometnoj šoli plačuvale kar precej čez 20EUR, pa so deco po sobotaj na tekme mogli voziti očetje, keri so deci sanviče kupuvali, ka je klub nej niti telko pejnez neu. Pa tau je še nej vse. Či pa je dejte štelo iti špilat v drujgi klub pa so šteli meti odškodnijno, pa tau takšno ka te kap. DRAGI MOJI SOBOČANCI, se vam pa drigau oglasin.

      30 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.03.2015 ob 18:39 lyx gost

      Danes,je biko v Muri odpuščenih 49 delavcev

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.03.2015 ob 18:50 drt gost

      pričakujem od občine da vloži odškodninske tožbe proti ljudem ki so dali kredit komunale nk mura,tle se je pokradlo 300000 evrov

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.03.2015 ob 18:54 istina gost

      Ja ambiciozen za Celeca ka de zapravlo za obnovo gostilne v grade rakičanskon tan ge je še zaj sakša gostilna propadnola. Navadno pranje pejnez ka je pa levičarskin strokturan najbolj pisano na kožo.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.03.2015 ob 20:05 gost sobočanec gost

      Nepovezani pa zunanji obiskovalec. škoda ka sta se trudila pa sploj kaj pisala. Nej sam štel, ka že po prvon stavki zaznaš brezvezno bluzenje. Pustite sobočance na miri, zvolili so ka so šteli, pamet pa solita tan , privas-. Zaupamo v novega župana, do sedaj se je pokazalo, da dela korektno, marsikaj pa m ora popravljati, vendar ni revanšist. Skrajni čas je bil ,ka je stara občinska elita odišla. Ka slaboga pa nan je zapistila pa se že kaže in očitno do okostnjaki še dugo padali iz omar.Prav pa bi bilo, ka bi se končno začele vlagati tudi ovadbe.

      9 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.03.2015 ob 15:10 gost

      Gost sobočanec ti samo zavupaj policaje kmetozar.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.03.2015 ob 6:34 oštarjaš gost

      gost istina, pogledni kelko je Ris nakazo gostilni Gaj pa boš vido ka gostilna nemre propadnotii. http://supervizor.kpk-rs.si/organ/73091/?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.03.2015 ob 6:34 oštarjaš gost

      gost istina, pogledni kelko je Ris nakazo gostilni Gaj pa boš vido ka gostilna nemre propadnotii. http://supervizor.kpk-rs.si/organ/73091/?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.03.2015 ob 10:53 gost

      SDS največja mešalnica dreka, samo face jim pogledni pfuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.03.2015 ob 10:56 gost

      Ka je sobočanci!!!!!! Kak idejo pejnezi malo v z sobote včasi v luft skačete. Tiho ste samo da idejo pejnezi za vaše riti pa v propadlo NK Mujro!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.03.2015 ob 17:32 gost yzzi gost

      Šteri ste nej z mestne občine MS, nehajte se sliniti. Red delajte na svojih zabitih markastih pa goričkih občinah. Nas pa pustite, ka mo delali ka mo ščeli,pa volili koga mo ščeli. Šinflete, brez Sobote pa nemrete. Pa kelko vas ma tu slujžbo, te si jo pa doma poiščite. Tou je gledanje svojih interesov, dokeč je tebi dobro,dale pa udri brigu na veselje. Še enouk,dajte mir,pa no koment,pamet pa solite sebi pa svojin v svoji občini,koga pa kak voliti.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.03.2015 ob 18:58 gost

      gost yzzi pravih sobočancov je trdno malo pa še tisti pravi so se odselili v Lublano, ka se pa tiče služb kere mamo mi zabiti marki pa goričanci v soboti pa je tak ka če mi nemo delli tan te te šče tou zapravili ka smo itak vkup mi spravili da še nej bilo telko občin .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.03.2015 ob 8:54 gost99 gost

      ...gajovi je trbelo stare duge še za časa robekove SDS županske tekme doj plačati. Novi dugovi pa se gratali da se je za bencin posojavalo ka so se lehko neodvisni volilci te seden obrkrožili.... Sicer pa baje ka policija ide tuj na aninimne prijave kontrolo delat... uradno so verjetno deca same jaroge pa plučne pečenek polagali , za te pejneze... sicer pa stoga ne de nika...vse de lepo ok leva pa desna stran se pokrijeta mi pa plačamo....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.