https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najbolj brane Pom-ture letos o Lonely planetu, sledita največji bazen in potniška ladja na svetu

30.12.2010 ob 18:24  

Iz rubrike POM-TURE, kjer vsak četrtek predstavljamo fotografije mest ali zanimivosti s popotniškega sveta, je bilo v letošnjem letu predstavljenih osemnajst prispevkov. Objavljamo TOP 5 branih Pom-ture, na katerem so tri posebnosti s sveta popotovanj in mesti Miami in Amstradam.

Za Vas smo prebrskali po arhivu in Vam za konec leta še enkrat izpostavljamo pet najbolj branih prispevkov iz naše rubrike POM-TURE.

1. Iz 27 centov sta ustvarila bogastvo (970 ogledov)

Na svetu ni popotnika, ki ne bi poznal vodnikov in knjig založbe Lonely planet. Popotnik z modro knjigo v roki je stalna slika, ki jo vidiš povsod po svetu, ko potuješ. Res je, da obstaja še kar nekaj dobrih drugih vodnikov, mogoče za katero državo še boljših, a dejstvo je, da ostaja Lonely planet še vedno številka ena.

2. San Alfonso del Mar - največji bazen na svetu (931)

Na jugu Čila, v mestu Algarrobo, države, ki kot zadnja meji na prostrano Antarktiko, se nahaja največji bazen na svetu. Ima površino kar osmih hektarjev, stroški gradnje pa so bili dve milijardi ameriških dolarjev.

3. Oasis of the Seas - največja potniška ladja na svetu (841)

Ob tej ladji se večno opevani Titanik zdi kot rešilni čoln. Velikanka razpolaga z vsem, kar si zaželite: centralni park z 12.000 rastlinami, kinodvorane, teniško in košarkarsko igrišče, 5 bazenov zdvema 10-meterskima stolpoma, plezalna stena, nakupovalni centri, zunanji amfiteater s 750 sedeži, notranje gledališče s 1300 sedeži, prvovrstne restavracije, masažni saloni, fitnes, nočni klubi, bari, casino…

4. Miami - mesto blišča in slave (833)

Prestolnica Floride, "sončne države", je mesto Miami, ki je bilo ustanovljeno leta 1896. Dolge peščene plaže, v ozadju palme, ob katerih se rišejo najlepše linije »Art Deco« arhitekture dvajsetih let prejšnjega stoletja, sveže morske dobrote in najboljši nočni klubi na svetu. Če dodamo še temperament številnega latinskega prebivalstva, dobimo izjemno destinacijo za zabavo in sprostitev.

5. Amsterdam - mesto "zelišč" in prodajalk ljubezni (826)

Mesto, kjer so  najstarejša obrt na svetu, cerkev in kavarna  z »zelišči« najboljši  sosedje – dobrodošli v Amsterdamu! Mesto, ki mu zaradi svojih posebnosti in drugačnosti ni enakega na svetu.  Že deset minutni sprehod po mestu je dovolj, da vas  prevzame.  Ostanite še kakšen dan ali dva in mesto vas bo navdušilo. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.