https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zemlja ob petišovski vrtini Pt-95 onesnažena z »neznanimi snovmi«

06.04.2015 ob 7:00  

Navedbe nekdanjih zaposlenih v Geotermu so potrjene: zemljo ob vrtini Pt-95, ki je trenutno deponirana v centru za ravnanje z nevarnimi odpadki, so okoljski inšpektorji označili za onesnaženo z »neznanimi snovmi«. Rezultati analize pa naj bi bili znani v nekaj tednih.

 

Ministrstvo za okolje in prostor je za Delo pojasnilo, da so bile pri izkopu najdene neznane snovi, ki so bile v manjšem delu še v vrečah, večji del pa je bil že pomešan z zemljo. Zemljino, pomešano z najdenimi snovmi je prevzelo pooblaščeno podjetje za zbiranje in odstranitev odpadkov, ki jo ustrezno skladišči. Manjše količine materiala pa so poslali v preiskave in analize nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Na ministrstvu niso pojasnili za koliko kubikov zemljine pomešane s še neznanimi snovmi gre. Saubermacher Slovenija jo je v več kontejnerjih prepeljal na začasno skladiščenje v center za ravnanje z nevarnimi odpadki v Kidričevem. Direktor Geoterma Miran Jug je za Delo povedal, da bi ta snov lahko bila bentonit, vendar dokler ni znanih uradnih rezultatov analiz, ne morejo tega komentirati.

Potem ko bodo znani rezultati analiz naj bi se Geoterm odločil, ali bodo financirali tudi izkop ustja druge vrtine (Pt-39). Tudi tja naj bi vozili kemijske odpadke.

Neznane snovi so bile zakopane po koncu sanacije vrtine Pt-95. Prekršek je zato že zastaral in postopek proti kršiteljem več ni mogoč.

 

Preberite tudi: 

http://www.pomurec.com/vsebina/29451/Petrol_Geoterm_zacel_z_odkopavanjem_na_vrtini_Pt-95 

http://www.pomurec.com/vsebina/28868/Vec_ton_strupenih_snovi_zakopanih_v_Petisovcih?#5 

 

Foto: Leon Novak, lendavainfo.com 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.