https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Skupina Panvita: Minulo leto v znamenju investicij, letošnje pa v krepitvi poslovanja

15.04.2015 ob 13:27  

Na Domačiji Marof v Mačkovcih je danes potekala novinarska konferenca, na kateri so Peter Polanič, predsednik uprave Skupine Panvita, Branko Virag, član uprave Skupine Panvita in Svarun Udovič, izvršni direktor Panvita MIR d. d. predstavili poslovne rezultate za leto 2014 in poslovne načrte za letošnje leto ter ključne dejavnike in novosti, ki bodo vplivali na letošnje poslovanje družbe. Leto 2014 je bilo v skupini Panvita v znamenju investicij, rezultat poslovanja pa je bil pozitiven.

 

Vse družbe Skupine Panvita razen Panvite Prašičereja so zabeležile pozitivni končni rezultat

V preteklem letu je poslovanje Skupine Panvita doseglo skupno vrednost prodaje v vrednosti 125,8 milijona evrov. Skupni dobiček brez obresti, davkov in amortizacije za leto 2014 znaša 6,96 milijona evrov. Celotni čisti rezultat je v primerjavi z lanskim letom pozitiven in znaša 989 tisoč evrov. Ob tem so izpostavili še, da je negativni rezultat zabeležila le Panvita Prašičereja.  

Predsednik uprave, mag. Peter Polačnič je povedal, da so z rezultatom zadovoljni. Kljub padcu potrošnje FMCG, individualne potrošnje v letu 2014 jim je uspelo povečati prihodke, izboljšati poslovanje in blagovno znamko na trgu tudi utrditi. »Podobne rezultate pričakujemo tudi v letu 2015. Vsekakor si bomo še naprej prizadevali, da bo  Skupina Panvita ostala pomemben ponudnik hrane na domačem in širšem evropskem trgu ter, da nas bodo naši kupci in poslovni partnerji sprejemali kot zanesljivega in kakovostnega proizvajalca hrane, zaposleni pa kot slabilnega delodajalca,« je povedal Polanič.

Leto 2014 v znamenju investicij

Branko Virag, član uprave, je predstavil investicije iz leta 2014 v vrednosti slabih 10 milijonov evrov. Izgradili so dva namakalna sistema, sušilnico žit v Lipovcih in dva objekta v Beltincih za namen poljedelstva in povrtninarstva. Predstavil je tudi izdelke, ki so jih lani plasirali na trg, to so ajdova kaša, prosena kaša in mak. Letos bodo paleto izdelkov razširili z eko izdelki (eko bučno olje, bučna semena, kamut, oves in druga), stročnicami in novimi kulturami svežega programa. Za slednje so se odločili zaradi nizke samooskrbe na področju pridelave zelenjave pri nas. Virag je predstavil tudi  zadrugo Panonski vrtovi, ki so jo ustanovili s pomurskimi pridelovalci zelenjave.

Ave Grill  - Produkt leta 2015

Svarun Udovič, izršni direktor družbe Panvita Mir, pa je izpostavil trženjske cilje skupine. V letu 2015 bodo dodatno okrepili izdelke iz linije Ave Grill programa, ki so, kot pravi, prava zgodba o uspehu. Na podlagi raziskave so slovenski kupci predpakirano sveže meso iz Ave Grill ocenili za najboljše, za kar so prejeli nagrado Produkt leta 2015. »S tem priznanjem so nam potrošniki potrdili, da cenijo kakovost in inovativnost,« je povedal Udovič. Vsako leto dodajajo nove izdelke v Ave Grill program, ki je vodilna in najbolj pestra blagovna znamka na področju izdelkov za žar. »Prizadevali si bomo za še večjo  prisotnost na trgu, tudi s krepitvijo izvoza. V letu 2015 želimo okrepiti izvoz na obstoječe tuje trge, predvsem Hrvaško, Srbijo in Italijo,« je še povedal Udovič.  Za primerjavo je navedel podatek, da so  v letu 2014 izdelali 2.164 km čevapčičev, če bi te zložili enega zraven drugega. Novost so telečji čevapčiči, za katere so prvi odzivi zelo spodbudni. Nova linija Vita pa sledi trendu izdelkov z manj soli, katere je v izdelkih tudi do 25 odstotkov manj kot v primerljivih izdelkih.

V sklopu Skupine Panvita deluje 9 družb s skupno ca. 570 redno zaposlenimi.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija