https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Podžupan Aleš Kaučič: »Največji problem v občini Radenci je še vedno nerešena denacionalizacija«

07.05.2015 ob 7:00  

Občina Radenci je v začetku aprila dobila novega podžupana. Pomembno funkcijo je prevzel Aleš Kaučič, ki meni, da delovanje na lokalni ravni v tako relativno majhni občini ni politika, zato se sam tudi nima za politika. Kot pravi, neizmerno ljubi svojo občino ter je trdno odločen, da je nikoli ne zapusti.

 

Ste pričakovali, da vas bo župan Janez Rihtarič postavil na tako pomembno funkcijo?

Odkrito, nisem pričakoval, da me bo župan izbral za podžupana, saj je bilo v javnosti govora o kar nekaj drugih članih občinskega sveta, ki naj bi zasedli to funkcijo. Na koncu se je župan odločil, kot se je, in za njegovo zaupanje se mu zahvaljujem ter obenem upam, da ga bom tudi upravičil. Za premislek sem si vzel en dan časa, saj me je županova pobuda presenetila, obenem pa sem se zavedal, da je prejšnji podžupan g. Janez Konrad postavil visoke standarde za to funkcijo, zato sem kolebal, če ji bom kos. Po tehtnem premisleku, posvetu z družino in prijatelji, sem se na koncu odločil, da sprejmem izziv, saj neizmerno ljubim našo občino ter sem trdno odločen, da je nikoli ne zapustim, zato bi zanjo rad tudi kaj naredil.

Odzivi občanov so različni, nekateri menijo da ste premladi oziroma premalo izkušeni, nekateri vas nazivajo z "legendo"?

Kar se mladosti tiče, pa niti nisem več tako mlad. Priznam pa, da bi mi kakšen mandat v občinskem svetu več vsekakor koristil, saj bi se bolje seznanil z ustrojem in delovanjem občine. O kakršnikoli legendi pa ni in ne more biti govora, saj je legenda v naši občini zgolj ena in to je odlični prijatelj Viktor Belak - Viki.

Foto: Sara Kager 

Kaj se je z imenovanjem za podžupana spremenilo?

Kaj veliko se trenutno zame še ni spremenilo. Zmeraj sem sicer deloval povezovalno in tako bom deloval tudi kot podžupan. Sem član veliko društev v naši občini (Nogometni klub Slatina (član upravnega odbora), Turistično društvo Radenci (član upravnega odbora), Turistično društvo Klopotec Kapela (član upravnega odbora, tajnik), Mladinsko društvo Vrelec Radenci, Športno društvo Nočni ftiči (predsednik upravnega odbora)), obenem pa tudi podpredsednik Krajevne skupnosti Kapela, zato mi timsko delo ni tuje.

Kako ocenjujete sodelovanje z županom?

Sodelovanje z županom ocenjujem kot izjemno korektno, čeprav sem sicer še prekratko obdobje na funkciji podžupana, da bi lahko podal neko merodajno oceno.

Kje vidite največji problem v občini in kako bi ga bilo po vašem treba rešiti?

Največji problem v občini je še vedno nerešena denacionalizacija, ki se nanaša na park in objekte v njem, med drugim tudi na bazenski kompleks. Ponovno funkcioniranje slednjega bi pomenilo za občino ogromno akvizicijo, zato bi moralo biti prioriteta. Menim, da Radencem manjka tudi neko središče, kjer bi se odvijale prireditve in podobno, saj takšnega prostora trenutno ni. Resda imamo Lovski dom Jež, a ta leži izven središča Radencev. Poleg tega bi bilo treba urediti nek prostor za druženje mladine.

V Radencih je precej dejavna Civilna iniciativa, kakšno je vaše mnenje o njej?

Osebno podpiram vsakršno sodelovanje ljudi, s katerim se skuša doseči izboljšanje življenja slehernega posameznika. Tudi sam sem bil del civilne iniciative, ki je težila k ponovnemu odprtju bazenskega kompleksa, ter bi podprl vsako, ki bi se zavzemala za nek sublimen cilj. Trenutna civilna iniciativa po mojem mnenju ne izpolnjuje svojega poslanstva. SSKJ namreč civilno iniciativo opredeljuje kot organizirano skupino občanov, ki zastopa kako mnenje, predlog, zahtevo ljudi. Pri trenutni civilni iniciativi pa ni moč razbrati, za kaj se sploh zavzema oziroma katero mnenje ali zahtevo ljudi zastopa.

Zakaj ste odločili za vstop v politiko?

Menim, da delovanje na lokalni ravni v tako relativno majhni občini ni politika, zato se sam tudi nimam za politika (smeh).

Kako zapolnjujete svoj prosti čas? 

Prosti čas zapolnjujem predvsem z obiskovanjem športnih dogodkov. Največkrat si ogledam nogometne tekme, pri čemer prednjačita lokalni nogometni klub NK Slatina, in nogometni klub, pri katerem že domala trinajst let igra moj brat, ŠD NK Veržej. Ogledam si tudi tekme lokalnih klubov malega nogometa, redkeje pa kakšno košarkarsko, odbojkarsko ali rokometno tekmo. Sicer pa prostega časa nimam ravno veliko, saj sem član veliko različnih društev, tako da imam vsak teden kakšen sestanek ali dva. Glede na to, da sem tudi član Odbora za šport in turizem Občine Radenci, Statutarno-pravne komisije Občine Radenci in član Sveta Zavoda za turizem in šport Radenci, mi prostega časa ostane resnično zelo malo. Do nedavnega sem bil tudi član Sveta Krajevne skupnosti Kapela, a mi bo mandat zaradi nezdružljivosti tega s funkcijo podžupana žal prenehal. V Svetu KS Kapela sem namreč naletel na odlično ekipo odličnih ljudi, s katerimi sem z veseljem in s ponosom sodeloval. Nekaj prostega časa pa porabim tudi za ostale strasti kot so branje stripov (Dylan Dog, Zagor, Tex Willer, Mister No …), računalniške revije Joker ter igranje videoiger.

Lahko poveste še kaj o sebi?

Zaposlen sem pri očetu v odvetniški pisarni in imam izpolnjenih enajst let delovne dobe. Devetega februarja letos sem oddal diplomsko delo z naslovom Utemeljen razlog za odpoved pogodbe o zaposlitvi po ZDR-1. Moja mentorica je ga. Darja Senčur-Peček, sicer Prekmurka, ki jo izjemno spoštujem. Sem samski in brez otrok. Ter verjetno največji oboževalec skupine Mi2 v zgodovini.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2015 ob 17:11 Odlicno! gost

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2015 ob 23:31 dober biznis gost

      Kateri odvetnik zastopa občino? Kdo predlaga in potrdi podžupana? Koliko denarja je do sedaj že pospravil ta odvetnik? Kateri odvetnik je mastno zaslužil z denacionalizacijo? Kaj na vso to zastopanje in kadrovanje pove KPK? Kaj nima občina nobenega pravnika? Kaj še kdo drug ki se je strinjal z imenovanjem podžupana rabi odvetnika? Kako kaj podjetje SIM?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2015 ob 23:34 radenčan gost

      Kej to se leljak pod dober biznis podpisa? prijen bi tudi se kpk kej lehko pita :) ALek ti se drži super si, takšne nucamo!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2015 ob 6:56 gost

      Se vidi, da je in zakaj je samski !!!???

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2015 ob 7:44 Janez gost

      Z denacionalizacijo samo popravljamo krivice, ki jih je storilo nasilno revolucionarno komunistično pravo po drugi svetovni vojni. Če ne bi imeli komunistične diktature, bi Radenci danes bili eno najbolj elitnih zdraviliških mest daleč naokoli.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.05.2015 ob 14:26 kapelcamn gost

      Saj ni problem samo radenci poglejte kapelske griče in zapuščene vinograde zaradi denacionalizacije. sramota. kar se je nekoč odvzelo žal danes ni mogoče nazaj dobiti oz. če so že dali nazaj sedaj naj preverijo ustrezni organi kako se to vzdržuje ali propada. lep primer so kot sem navedel kapelski vinogradi v bivši lasti VG Kapela

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. janko71
      08.05.2015 ob 16:54 janko71

      zdaj bojo Nočni ftiči spet bogati, ne ven kak lejko dobi klub, ki ne nastopa v nobeni ligi(samo turnirji) več pejnez, kak vsi drugi klubi maloga nogometa skupaj.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.05.2015 ob 22:59 prijato gost

      tipično za radenčane, polena pod noge tistim, ki se trudijo kaj narediti

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.05.2015 ob 4:09 nočni ftič gost

      Falirani študent prava (gimnazijski maturant), ki že 6 let piše diplomo, pa je nemre sküp spocati je lahko samo v Radencih, kjer ni razvojne vizije podžupan!?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.05.2015 ob 10:13 nočni ftič gost

      če jo pa pri bajzeki piše, diplomo mislin

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.05.2015 ob 18:30 radenčan 2 gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.05.2015 ob 18:37 gost

      Res, da Aleku manjkajo kilometri na takšni funkciji, vendar pa ima jajca in vsaka mu čast, pripravljen se je zelo hitro učiti, pa še nekaj, če bi bilo na svetu še več takšnih poštetnjakov v pravem pomenu besede, potem bi bilo marsikaj drugače. Drži se!!!!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.05.2015 ob 7:58 nočni ftič gost

      Preja kak gren spat mi rečte, ka bo debrega?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.05.2015 ob 16:56 županov pajdaš gost

      mogoče je p...,bo še lejko deco mel,po novon zakoni

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.05.2015 ob 22:39 prijato gost

      nočni ftič! ti nikoli nisi bil nočni ftič in nikoli neboš! boljše bi bilo da bi bil seljak

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.05.2015 ob 16:52 pravica za prijatelja gost

      Alek bi moral že biti tukaj pred 25 leti, ker takšnega poštenega in delovnega človeka, ki skoči na pomoč vsakemu človeku pred vsem tistemu v stiski ne poznam. Alek bo naredil vse, da Radence pripelje tja, kjer so v bivši državi že bili. Pisanje proti njemu in nočnim ftičom je brez veze, ker nočni ftiči so nekaj dosegli po turnirjih in niso znani samo v lokalnem okolju, ampak drugod po Sloveniji. Za ta klub so igrali najboljši domači igralci in to igralci, ki nastopajo v drugi državni ligi in pred leti celo v prvi. Samo z takim človekom, kot je Alek, lahko Radenci nekam pridejo. Vsi, ki pišete proti njem ste verjetno imeli to možnost in ste Radence vemo kam pripeljali.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.05.2015 ob 0:35 občan gost

      Aleš za uspešno delovanje na občini, se boš moral zahvaliti stari garnituri in si izbrat mlade sposobne ljudi, ki nebodo hodili delat samo za denar, ampak za dobrobit občine Radenci. V občini je dovolj talentiranih mladih ljudi, ki bi radi delali dobro, ampak žal nimajo pravega priimka.Aleš za uspešno delo si bo treba izbrat pravo ekipo, ker ti ki so zdaj, žal niso bili kos tej nalogi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.