https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: KPŠ je organiziral 2. pomursko študentsko zaposlitveno konferenco - Karisfero

Murska Sobota, 10.05.2015 ob 11:00  

Klub prekmurskih študentov je v soboto v Murski Soboti organiziral 2. pomursko študentsko zaposlitveno konferenco -  Karisfero. Na njem so mlade s številnimi gosti spodbujali k aktivnemu iskanju zaposlitve ali razmišljanju o svoji karierni prihodnosti že v času študija. Zvrstila so se številna predavanja in delavnice, ki so jih vodili predavatelji iz različnih področij. Predavatelji so udeležence motivirali za aktivno načrtovanje kariere, predstavili načine iskanja zaposlitve, kako napisati življenjepis in motivacijsko pismo, kako iskati prosta delovna mesta, se praviti na razgovor za službo in drugo.

 

Okrog 40 udeležencem konference je svoj pogled na podjetništvo ter svojo poslovno pot predstavila mlada in uspešna podjetnica Petra Škarja. Njeno predavanje Samostojno: česar nas niso naučili v šolah je marsikomu dalo vedeti, da je treba verjeti sebi in svojim željam. Nato sta Urška Simonišek in Tamara Lacić, trenerki Zveze ŠKIS, predavali o  osebnem »brandingu«. Po odmoru je zbranim predstavil pripravo življenjepisa in motivacijskega pisma Gregor Mesarić, karierni svetovalec na mojaZaposlitev.si. Matej Golob, soustanovitelj 30Lean, pa je predaval o profilu na družbenih omrežjih. Tina Grilc, ustanoviteljica podjetja S Tino v tujino, je spregovorila o  karierni poti v tujini. Jani Šumak in Jasmina Čuješ, člana Impro lige, pa sta Karisfero aključila z razgovorom za službo.

Organizatorji so zaradi dobrega odziva napovedali še več podobnih aktivnosti in neformalnih izobraževanj, ki bodo mladim pomagala, da bodo po študiju bolj zaposljivi ali konkurenčni na trgu dela. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija