https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Politična anonimka v Bakovcih: Lokalna Cosa Nostra in njeni bedaki

Bakovci, 10.01.2011 ob 1:20  

Po večini gospodinjstev v Bakovcih je pred pred izrednimi volitvami krajevne skupnosti zaokrožila politična anonimka z naslovom Predčasne volitve … glasujmo proti. V tekstu je doslej neznana oseba okrcala trenutne kandidate in minulo vodstvo krajevne skupnosti, nekatere kandidate in z njimi povezane osebe pa primerjala s Cosa Nostro (italijanski mafijski klan). Zadevo po neuradnih podatkih že preiskujejo kriminalisti. 

Objavljamo najbolj zanimive odstavke: 

»Politično se izrekanje na zadnjih volitvah je izpadlo nekako tako, da se je zakonito izvoljeno telo elegantno, sicer osebnostno emocionalno, umaknilo z zelo skrbno izdelanim NE načrtom. 

Namreč namen je bil konkreten ter zakonsko legitimen, negativen pa v odnosu do volilnega telesa. Zato je prihajalo do načrtnega lotevanja nekaterih dejanj, ki jih ob konkretnih primerih ter neskladju neposredno niti ne moremo komentirati, ker prihaja do posameznika in z njim izpričane uveljavitve. 

Sledi pa osebno prepričanje s spremljajočim dejavnikom, da je pomemben družbeni položaj ne glede na posledice širše skupnosti … 

Uvodne misli nimajo utemeljene pokritosti dosedanjega ravnanja svetnikov KS, še posebej, če spomnimo na besede: »da če hočemo živeti, moramo najprej zajeziti pohlep.« Kar lahko pomeni, da se predhodno navedene besede lahko razumejo tudi kot ad personom, velja pa pogledati v programe dela ter razumevanje in poznavanje zakonodaje le-teh, ki kandidirajo na izrednih lokalnih volitvah in ali jih sploh imajo. 

Želja po zasvojenosti v oblast

Menim namreč, da je razumevanje voditeljstva (posebej B.B. – predlagatelj vsaj treh kandidatov) ter njega poznavanje te vloge zaradi lastnih interesov zelo neodgovorna ter rizična glede na sprejem vloge odgovornosti. Zato je dobro vidna zasvojenost osebnega vpliva v družbi, posledično pa bo proces lokalne samouprave brez nadzora. Toda po legitimno veljavni zakonodaji se vidi želja zasvojenosti v oblast. Načrtna zasvojenost pa lahko izhaja iz kriminalne preteklosti, neizobraženosti, nizkega IQ ali starševske ne vzgoje, vodi pa v anarhijo lobistične moči iz ozadja, ki je nerazsodno po godu le posameznikom ali posamezniku – torej njemu. 

Verjetno bomo zato v prihodnosti priča neliberalni strategiji ter uklenitvi posameznika (krajana) z že oropano svobodo, vzpostavljeno v krajevno napetost. Sploh pa naj bi bilo videnje krajevno političnega dogajanja predvsem proces vsiljevanja vedenjskih nazorov v javno sfero z namenom, da si jo obvlada. O rezultatih takšnih dejanj pa lahko sklepamo sami. Zdajšnja kandidatna lista pa nam kaže nazore in vzorce poleg obvladovanja tudi potrditev kandidatnega egoizma, mogoče pa tudi ne zavedajočega se lastnega cinizma. 

Lokalna Cosa Nostra ...

Zato se volilni upravičenci lokalne strukture zaradi takšnih dejanj po arogantnem vplivu niso mogli niti zaščititi. Zaplemba individualizma je torej več kot očitna, ker emancipacijska norost s podporo lokalnega fenizma prevlada zdrav razum osebnega prepričanja. 

… Neskladja, ki bodo še sledila, pa sigurno vodijo v anarhijo vodenja, kar je razvidno iz vzorca kandidatne liste s posebnim poudarkom na predlagateljih ter pomena uveljavitve lokalne Cosa Nostre … 

Bolje spremljati aroganco kot bedake pri delu

… Namreč ni zadostna le všečna retorika, ki je lahko huda zadeva, še posebej, če se tega ne zavedaš in ko imaš opravka z intelektualci, kajti svet KS Bakovci ni in ne bo nobena izjema pred javnostjo, še posebej sedaj, ko imamo predčasne volitve in ker nam je prejšnje vodstvo dolžno pojasniti marsikatero politično špekulacijo, ki je s pomočjo gospodarskih subjektov hotela zaobiti mestni svet ter župana. Na veselje in žalost hkrati jim je spodletelo predvsem zaradi lastne arogance, toda vseeno je bolje spremljati aroganco kot gledati bedake pri delu.

Kdaj torej, če sploh kdaj, bomo začeli razmišljati z lastno glavo ter verjeti lastnemu demokratičnemu prepričanju in se ob vodenju KS obnašati odgovorno.«

Preberite tudi:

- Bakovčani izvolili novo sestavo krajevne skupnosti

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      10.01.2011 ob 9:17 PREKMUREC

      Tak kak če bi šteu www.bakovcan.com.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sabotaza
      10.01.2011 ob 10:45 sabotaza

      Tou nemreš vervati,kak so nešterni nouri! Ge mislin,ka je te ka je tou piso Cosa Nostra. Ima kartoteko(na policiji),deca se njemi drogerajo, on pa cejle dneve pige. Pa te on guči o drugih ljudih. Vej pa naj sebe pogledne pa svojo družino. Maš pravo starševsko vzgojo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      10.01.2011 ob 10:49 lepi

      Pa se čudete v Bakovcaj zakoj nemate svetnika :)))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. blue
      10.01.2011 ob 11:11 blue

      Škoda da ne krauže kakšna anonimka po Sobote. Be moglo kar zanimivo bite :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. rok89
      10.01.2011 ob 11:24 rok89

      Ka se vse v Bakovcaj ne dogaja to je čuda :).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. lepi
      10.01.2011 ob 13:03 lepi

      Bakovčare, ka se bunite, tau je nej slovensko ale prekmursko! ite rajše pred občino TIHO protestejrat :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. nina85
      10.01.2011 ob 13:06 nina85

      Joj samo me ne spominjaj s "tihim" protestom, ko so sindikati prevarali boge Murine delavce! Zgleda, da smo res za hlapce rojeni!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. bakovcar
      10.01.2011 ob 13:13 bakovcar

      Škoda je to, ka se je zdaj dogajalo v zadnjih mesecih v naši vasi. Upamo, da bo boljše ampak grenak priokus ostaja. Anonimka je zanimiva, kaže pa tudi na omejenost določenih ljudi. Mogoče nekateri pričakujejo preveč.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. Eden
      10.01.2011 ob 20:56 Eden

      Kak pravijo o Bakovcaj že: Če bi gorelo bi na eni strani ven šle ..na drugi pa... :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. ribica
      10.01.2011 ob 23:48 ribica

      Kaj je betonski? Ste že pozabili kda ste v 80.letih vsaki vikend v Bakovcaj Po p..ki dobivali.Pa še to Bakovcam tudi pripada del proračuna tak ka se pustimo presenetiti.Včasih en delaven človik,keri ma že nekaj za sabo naredi več haska kot pa tisti keri je prišo z nekšne "partijske" šole ge so se samo včili kak kaj vkradnoti:

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. mohler
      11.01.2011 ob 15:38 mohler

      tak ja ribica povej jin malo se strinjan s tebo aja v Sobote nemre goreti če ste betonski beton ne gori pa niti bejžati nemate kama...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. lulika
      11.01.2011 ob 17:17 lulika

      betonski modrijaši!!!! :)))) kak še pravijo o bakovcaj či se ščeš dobro oženiti se v bakovce žene!!! ;) :))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.