https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ljudski pevci in godci »pozdravili cvetoči maj« v Črenšovcih

Črenšovci, 25.05.2015 ob 9:00  

Včeraj je v kulturni dvorani v Črenšovcih potekalo območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž pod imenom »Pozdravljam te cvetoči maj«.


Zbrane je pozdravil Anton Törnar, župan občine Črenšovci. V Programu so nastopili LJUDSKI GODCI KULTURNO - TURISTIČNO DRUŠTVO ČRENŠOVCI, SLOVENSKI LJUDSKI PEVCI KD »ZARJA« GABERJE, LJUDSKI PEVCI DU VELIKA POLANA, MADŽARSKI LJUDSKI PEVCI KD PETŐFI SÁNDOR ČENTIBA, LJUDSKE PEVKE UPOKOJENKE KULTURNO – TURISTIČNO DRUŠTVO ČRENŠOVCI, MADŽARSKI LJUDSKI PEVCI KULTURNO DRUŠTVO »ZARJA » GABERJE, LJUDSKI PEVCI ČERENSA KULTURNO - TURISTIČNO DRUŠTVO ČRENŠOVCI,  LJUDSKI PEVCI KULTURNO DRUŠTVO »FERDO GODINA« BISTRICA, LJUDSKE PEVKE KD »FRAN SALEŠKI FINŽGAR« ŽIŽKI, SLOVENSKI LJUDSKI GODCI »GABERSKI MANTRAŠI« KD »ZARJA« GABERJE, PEVCI »MOČVIRSKI TULIPAN« KTD RADMOŽANCI in CITRARSKA SKUPINA KÉKNEFELEJCS KD »ZARJA« GABERJE.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2015 ob 16:51 tinč gost

      Nega viditi mladij lidij !?Tej ne vejo ka je ljudsko petje! Samo se trgajo po kakšnih zabavah, svojih korenin , jih je pa mogoče celo sram !? Ampak sram bi jih moralo biti tega , da ne poznajo nobene domače starejše pesmi , ki so jih prepevale njihove babice in dedki! Pa sram jih bo tudi tega, da svoje kulture ne spoštujejo in nadaljujejo njihove tradicije , kljub temu, da so dandanes mladi dosti bolj izobraženi kot njihovi predhodniki , ki pa so kljub pomanjkanju znanja bili ponosni na svojo kulturo in ljudsko izročilo! Škoda, katere se dandanes ne zavedajo !!!???

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2015 ob 18:06 kmica gost

      Dragi pevci, razjasnite nam to temačno obzorje, saj kdor poje dvakrat moli. Vsemogočni usliši jih!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.05.2015 ob 19:59 odrončar gost

      Ha,ha moli rijtarje so sami sebi spejvali lidij pa za prgijščo ha,ha brezi veze se nekaj delajo

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.