https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Svetniki preprečili tožbo proti nekdanjim nadzornikom Komunale: »Nekateri posamezniki danes slavijo, mesto pa je doživelo poraz«

Murska Sobota, 28.05.2015 ob 7:15  

Potem, ko so mestni svetniki MO Murska Sobota na 5. redni seji prejšnji teden preložili glasovanje o podaji soglasja k odškodninski tožbi zoper člane nadzornega sveta javnega podjetja Komunala na naslednjo redno sejo, je bila zatem sklicana dopisna seja. Ta je trajala od 22.5. do 27.5.2015 do 14.00 ure. Na novinarski konferenci so rezultate dopisne seje podali in obrazložili direktor mestne uprave Srečko Đurov, direktor JP Komunala Tadej Ružič in odvetnik Daniel Katalinič.

 

Dopisne seje se je udeležilo premalo svetnikov, zato ni uspela

11 mestnih svetnikov je glasovalo za (vsi iz SD, Simona Čopi, Stanislav Prelec, Anton Štihec, Aleša Kovač, Darko Rudaš), 2 se nista opredelila (Lea Friškič in Miran Forjanič), proti ni glasoval nihče, ostali pa niso oddali glasovnice (vsi iz SMC in SDS, Darko Petrijan, Marjan Žekš, Jasmina Opec, Dezider Šooš). Za sprejetje sklepa bi se moralo korespondenčne seje udeležiti minimalno 14 svetnikov. Ker jih je bilo le 13, sklep ni bil sprejet.

Javno podjetje Komunala s tem nima podlage za uveljavljanje odškodninske odgovornosti zoper nekdanje nadzornike Komunale (Ernest Ebenšpanger, Marko Martinuzzi, Karlo Šoš, Rudolf Horvat in Karel Žekš).

Maja leta 2012 je Komunala  omogočila Športnemu društvu Nogometna šola Mura 05 posojilo v višini 250 tisoč evrov. Nepovrnjenih je ostalo več kot 187 tisoč evrov.

Srečko Đurov: »Mogoče danes posamezniki slavijo, mesto pa je doživelo poraz«

Po besedah Đurova po rezultatih glasovanja dopisna seja ni uspela, ker ni bilo prisotnih dovolj članov mestnega sveta. Mestni svet tako Komunali ni dal soglasja. Zahvalil se je svetnikom, ki so glasovali za ali se niso opredelili, za njihov pogum in da so dokazali, da delajo v interesu javnega podjetja. Za ostale, ki glasov niso oddali, pa pravi, da so njihova dejanja zgovorna sama po sebi, saj niso ravnali v interesu Komunale ampak nekoga drugega.

Po besedah Đurova gre za šolski primer zakaj je stanje tako kot je, da eni živijo dobro, drugo slabo. Soglasje bi moralo biti po njegovih besedah samoumevno. Navedel je primer, če občan ne plača vodarine, ga čaka izvržba. Sedaj, ko pa želi Komunala izterjati slabih 200 tisoč evrov, pa so dobili od mestnih svetnikov znak stop.

»Mogoče danes posamezniki slavijo, mesto pa je doživelo poraz«, je še povedal Đurov.

Tadej Ružič: »o vsem drugem se pogovarjamo, le o tem, da tega denarja ni, pa ne«

Tadej Ružič, direktor Komunale, je poudaril, da ne smemo pozabiti na glavni problem, to je denar, ki je bil nekomu prenakazan, te razlike ni in manjka. Kot direktor bo naredil vse, da do tega denarja pridejo. Poudaril je, da je bil poslovno vzgojen v gospodarstvu, kjer velja, da za svoja dejanja moraš prevzeti tudi odgovornost.

Glede na izid glasovanja bodo podali kazensko ovadbo zoper bivšega direktorja Komunale mag. Draga Šiftarja in bivšega župana MO Murska Sobota Antona Štihca. Ali sta kriva ali ne, pa bo odločilo sodišče. »Nisem dvomil, da si nekdo ne želi, da se zadevi pride do dna«, še pravi Ružič. 

Oglejte si tudi: 

http://www.pomurec.com/vsebina/30228/Novo_vodstvo_Komunale_namerava_vloziti_odskodninsko_tozbo_

in

http://www.pomurec.com/vsebina/30245/Jevsek_sklical_dopisno_sejo_glede_uveljavljanja_odgovornosti_nekdanjih_nadzornikov_Komunale

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2015 ob 7:45 ss gost

      Lopovi ščitijo lopove! Jevšek tu imaš zdaj svojo opico in cigane.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2015 ob 8:45 gost

      Komunala je posaudila denar Nogometni Šoli Mura v keri je glaven Štivan. Se pravi, ka njim pošlejo opomin za vračilo pejnez in nega izgube. Sami nedo dali nazaj, če jih vi nete prosile.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2015 ob 8:56 Razočaran gost

      Zapomnite si imena teh, ki so bili proti ali niso glasovali. Na naslednjih volitvah se jim bo potrebno na daleč izogniti. Skorumpiranci, ki jim je bolj pomembno, da ščitijo svoje, kot dobrobit občanov. Upam, da bodo Računsko sodišče, KPK in Policija oddelali svoje.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2015 ob 9:03 Cornelio gost

      Tisti, ki niso glasovali (tako ali drugače) nimajo kaj iskati v mestnem svetu občine Murska Sobota!!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.05.2015 ob 9:09 Gost gost

      Zdaj se vidi, da kriminal nima politične barve, sploh pa ta SMC, ki je itak leglo korupcije v Soboti.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.05.2015 ob 9:30 gost

      Torej, izgleda da bomo še 3,5 leta gledali korupcijo v naši občini. Če bi danes bile še enkrat volitve si upam staviti, da bo bilo 90% za štiheca, 10% za jevška. Pfuj, barabe ene. Poslati na KPK!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.05.2015 ob 9:46 gost

      to se znalo že naprej kak bo glasovalo to je jevšekova banda na čelo treh strank na čelo smc sds sama korupcija to se samo dogaja v soboti ponovne volitve šoboške dneve do katastrofa govor de mejla prhavcova pa jevšek

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.05.2015 ob 10:06 gost

      Za sklep so glasovali: Dušan Bencik (SD) Nives Cajnko (SD) Zoran Hoblaj (SD) Goran Miloševič (SD) Daniela Mörec (SD) Brigita Perhavec (SD) Simona Čopi (Modra lista Antona Štihca) Stanislav Prelec (Modra lista Antona Štihca) Anton Štihec (Modra lista Antona Štihca) Aleša Kovač (ZL) Darko Rudaš (romski svetnik) Niso se opredelili: Lea Friškič (ZL) Miran Forjanič (Lista "ZA"2020) Glasovnic niso oddali oziroma so bili proti: Boštjan Berlak (SMC) Robert Celec (SMC) Marjan Gujt (SMC) Staša Horvat (SMC) Renata Pinter Vertot (SMC) Mitja Slavinec (SMC) Darko Petrijan (Modra lista Antona Štihca) Marjan Žekš (Modra lista Antona Štihca) Andrej Mešič (SDS) Anton Škraban (SDS) Amanda Verban (SDS) Jasmina Opec (SLS) Dezider ŠOOŠ (N.Si)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.05.2015 ob 10:44 gost

      Đuro misli, da smo Prekmurci bedaki, on pa pameten Štajerec, da ne bomo opazili igro župana in strank SD In SMC. SMC se na državni ravni razglaša za novo politiko, na lokalni ravni pa ščiti lopove. Seveda je za tako ravnanje že dobila plačilo ( MIKK, gostilna v RIS-I, ... Koliko še manjka, da se v Soboti zgodi Kangler?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.05.2015 ob 11:21 gost

      slej kot prej bo kot maribor ampak jevšek pa botri smc celec je že dobo oštarijo politična kampanja moralo bo se zgoditi ponovne volitve saj prevladujejo posamezniki v svojo korist sramota za soboto kakšne svetnike mamo štihec je zdaj se kriv gospodje z vezami pa slavijo zmago ampak štefanec vas čaka sramota

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.05.2015 ob 11:51 gost

      Pa kaj je z vami, ljudje? Niste dobro prebrali, kdo je bil za sklep, da se vloži tožba proti odgovornim in kdo proti? Vsi svetniki SD, z županom Jevškom na čelu, so bili ZA, da se vloži tožba zoper člane takratnega nadzornega sveta Komunale. To se je dogajalo leta 2012. Kakor je bilo razvidno na seji Sveta, je jutri zadnji rok za vložitev tožbe, ki bi jo moralo odobriti vsaj 14 svetnikov. Vsi člani SMC, SDS in še nekateri so bili proti, celo gospa podžupanja, ki jo bo, menda župan zaradi tega razrešil.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.05.2015 ob 12:01 gost

      SD so glasovali zaradi tega, da bi si oprali ime. Vsi vejo, da je bilo znotraj dogovorjeno z SMC, da oni ne bodo glasovali. Tako pa se je misija "reševanja vojaka Ebenšpangerja (SD)" tudi zaključila. Verjetno bo sledil KPK.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.