https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jasmina Opec pravi, da je o razrešitvi s položaja podžupanje izvedela iz medijev

02.06.2015 ob 19:42  

Na današnjo odprto pismo župana MO Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, občanom in občankam, v katerem razrešuje s funkcije podžupanje Jasmino Opec se je odzvala tudi sama. Med drugim pravi, da je o odločitvi župana izvedela iz medijev.

 

Za razrešitev izvedela iz medijev?

Jasmina Opec komentira današnjo razrešitev s položaja podžupanje MO Murska Sobota takole: »Naš mandat se je res dobro začel, s tvornim medsebojnim sodelovanjem v Mestnem svetu, zato mi odločitev župana dr. Jevška, da kaznuje mojo legitimno in demokratično odločitev, še posebej, ker je nastal dvom, ali je Mestni svet sploh pristojen, da o njej glasuje, ali pa ima to pristojnost mestna uprava sama, in glede katere je imela večina mestnih svetnikov enako stališče, kot jaz, ni razumljiva, še bolj nerazumljiva pa zato, ker sem zanjo izvedela prek medijev.

»Predvsem smo vedno delovali na demokratičen način, v katerem se vsak posameznik odloča po svoji vesti in prispeva po svojih najboljših močeh k izboljšanju življenja v Murski Soboti«, pravi Jasmina Opec

Dodaja pa tudi, da»mestni svetniki smo veliko dobrega dosegli v zelo kratkem času. Na moj predlog smo v MO Murska Sobota letos uvedli enkratno denarno pomoč v višini 500 evrov za družine z novorojenci, rojenimi po 1. januarju 2015, ki imajo stalno prebivališče prijavljeno v naši občini. Ustanovili smo tudi komisijo za mlade, da izboljša položaj mladih v občini. To sta le dva primera pozitivnih stvari, ki smo jih že dosegli. Za zamisliti se je nad tem, da je župan enostransko sprejel tako odločitev«.  Jasmina Opec ter izpostavlja:

Širše ozadje?

V stranki SLS še pravijo, da »današnja razrešitev prek medijev pa naj bi imela tudi širše ozadje. V stranki, ki ji pripada župan dr. Jevšek, je po mnenju Mestnega odbora SLS Murska Sobota, namreč že dalj časa opaziti nemir zaradi vse večje priljubljenosti SLS, še posebej v Prekmurju. Današnja poteza, o kateri se je potiho govorilo že nekaj časa, pa je očiten znak, da so lahko državnozborske volitve blizu, strah nekaterih za svoje položaje pa je verjetno vse večji

 Foto: murska-sobota.si

Preberite tudi:

http://www.pomurec.com/vsebina/30399/Jevsek_je_razresil_podzupanjo_MO_Murska_Sobota,_Jasmino_Opec

    Fotogalerija