https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na vročo nedeljo so v Vogričevcih že 29. kosili s kosami

09.06.2015 ob 11:00  

V nedeljo se je odvilo že 29. tekmovanje koscev in kosic v Vogričevcih. V prelepem vremenu se je zbralo veliko število ljudi, ki so prišli navijat za svoje favorite, vse skupaj pa je povezoval Milan Cvetko.


Tekmovanje koscev in kosic se je pričelo z žrebanjem številk. Vsak tekmovalec si je namreč izžrebal številko parcele katero je kosil. Zmagal ni nujno tisti, ki je bil najhitrejši, temveč so ocenjevali tudi kvaliteto košnje.

 

Za prva tri mesta so podelili pokale. V moški konkurenci je zmagal Slavko Tarča iz Vidanovec, drugi je bil Jernej Šijanec iz Jamne in tretji Janez Šiftar iz Podgradja.  V ženski konkurenci je zmagala Šiftar Vera iz Podgradja, druga je bila Zala Janža iz Bratoncev in tretja Simona Stojnšek iz Vogričevec iz Stare Nove vasi. Pokale so podelili tudi najstarejšim udeležencem košnje.

Po košnji so vse tekmovalce in obiskovalce postregli z bogračem in kvasenicami, da so lažje počakali na razglasitev rezultatov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2015 ob 16:04 pjertoča gost

      Oj kašni somarge so se sküp napravili ka namao pojma od pojma še menje znajo kak gej inda bilou .Tikvašge

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2015 ob 17:48 vinko megla gost

      Jezuš kak je tou zdaj zanimijvo košnja trave rejsan tak pucki norejo z ten zdaj že vsakši somar si zijsli pa kosijo. Na cil toga je da si ništerni bar kšenki pute napunijo.Jezti tou je zakon kšenki dati pa prijdejo lidje včasi vkup. Rejsan pravi kmetje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2015 ob 20:16 gost

        Očitno je zanimivo če tij klikneš na članek pa komentiraš. Ta ka fajn ka se za to tudi zanimaš!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2015 ob 19:21 tinč gost

      Čestitam organizatorju , še bolj pa koscem , ki so tole mučno dejanje pokazali ,kako je izgledalo nekoč , če si hotel preživeti ! Babici in najmlajši udeleženki pa kapo dol ! Veselje do ohranitve starih navad , naj vas spremlja še naprej in veder duh naj veje v vas še naprej !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.