https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Židan o prodaji Telekoma: ponujena cena je tako nizka, da bi se pogodba morala imenovati darilna

09.06.2015 ob 12:00  

SD vztraja, da se postopek prodaje Telekoma Slovenije mora zaustaviti. Predsednik SD Dejan Židan pravi, da je ponujena cena za Telekom tako nizka, da bi se morebitna pogodba morala namesto kupoprodajna imenovati darilna. Cena Telekoma bi morala biti po oceni Židana vsaj 1,2 milijarde evrov.

 

Dejan Židan je včeraj komentiral nedeljsko odločitev vlade, ki je končno odločanje o prodaji vrnila SDH. Na kolegiju vodstva stranke so bili kritični do dejstva, da ministrski zbor »beži« odločitvijo o prodaji. Ob tem je še opozoril, da odločitev prelagajo na člane nadzornega sveta, ti pa za sprejete odločitve odgovarjajo tudi s svojim premoženjem, poroča STA. Židan je še pojasnil, da so osnova za odločanje nadzornega sveta ali skupščine vse informacije, ki so znane, ko je parafirana kupoprodajna pogodba. Židan se zato sprašuje, kako je mogoče, da bi o tem odločal nadzorni svet.

Po besedah predsednika SD bi lahko iz izjav po nedeljskem vladnem posvetu sklepali, kot da niso sedeli na isti seji. Premier Miro Cerar je ob tem dejal, da je vlada razjasnila odprti vprašanji glede mehanizma razdelitve tveganj oziroma jamstva države ter glede pojma strateškega lastnika. Vlada po mnenju Židana ne more odločati o tem, ali je nekdo strateški kupec ali ne. Židan meni, da je to strokovno vprašanje. Strateški kupec je po mnenju SD tisti, ki je iz panoge in dolgoročen lastnik, kar pa trenutni kupec ni. Židan je še povedal, da v SD obstoja v koaliciji ne pogojujejo z razpletom prodaje Telekoma.

Zavezujočo ponudbo za okrog tričetrtinski delež v Telekomu je oddal le britanski zasebni naložbeni sklad Cinven. Po neuradnih informacijah naj bi po poročanju STA ponudil 130 evrov za delnico. V primeru te cene delnice bi vrednost celotnega Telekoma znašala okoli 850 milijonov evrov. Tričetrtinski delež, ki je na prodaj, pa bi bil vreden okoli 640 milijonov evrov.

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2015 ob 14:26 gost

      Ja, če pa boste še malo odlašali z prodajo pa bo cena Telekoma še trikrat manjša. Raje povejte resnico. Branite strice iz ozadja, ki za Telekom preko privatnih firm delajo različne "storitve" po visokih cenah in na ta način črpajo denar iz firme zaradi katerega pa po letih delovanja potem ima firma takšno nizko vrednost.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2015 ob 16:25 gost

      Pa ka se buniš Židan? V vladi si pa samo gučiš. Vdari po stoli tan v parlamenti ali na vladi, vej si pa nekši minister ali ka si že. Vsi politiki samo gučite. Vsi ste zdaj na ednouk prouti prodaji, napravi itak niti eden nikaj nek ka bi se ta prodaja ustavila ali pa spelala na nekši načišni način nej pa zdaj tak ka mo rejsan skoraj šenkali tej naš telekom nekomi. Kak je zgornji pravo, ges še malo počakan ka cejna še bole spadne te ga pa ges kupin. Tak bi vas vse seko tan v ton pralamenti ka bi meli. Namesto ka bi mi kak prodajalec postavlali cejno za naša podjetja ka jih odavlemo se tej naš idiotski Cmerar da na suho jebati sakšomi ka mimo pride in povej cejno. Vij ostali v koaliciji pa njemi tan na vladi cuj kimate, gda ste pa sami pa gučite kak ste vsi prouti. Goveda politična. Poseren se na vse ka se s politiko ukvarjajo. Italijanska mafija je prouti ten našin političaron taborniški odred.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2015 ob 21:43 09.06.2015 ob 16:25 gost

        Italijanska mafija je prouti ten našin političaron taborniški odred. Popolnoma točno in to že 25 let , še čuda je, ka je še kaj za odati , ges bi dal na dražbo , na židanovon mesti celo republiko slovenijo , garantiram , da bi jo konzorcij odkupil in to po ceni , ki bi jo določi sam . če to naredite ste opravili taborniški izpit , pa še narod bo zadovoljen !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2015 ob 16:55 gost

      E Židan tij odavleš samo meglo pa breze veze lapaš, najbokše de ka spokaš z politike aja, ka boš pa te delo....

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.06.2015 ob 18:13 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      Dragi moji SD-jevci. Samo nakratko. Se spomlite leta 2008. Ja tau je malo že preveč za vas nazaj. Eli. Te je tak bilau. Cejna za telekom je te bijla cca 400 evro pa več, pa ste pravili, ka je tau premalo, ka bi trbelo več iztržiti. Samo zatau ka je bil JJ na vlasti pa je tau odavau. Či bi te audali Telekom bi po mojih zelo natančnih izračunih si sami gospodarsko krizi s Telekomom izplačali, telko bi pejnez daubili, nej pa ka smo mogli kredite z 8% obrejstnov merov pou leta kesnej jemati. Samo naj vas spomlim, ka delnica na 400 evrov več nede nikdar prišla, kontra spadnola de še dosta pod 100, či Telekoma včasih v ton momenti ne odamo za 130 evrov. Delnice so bile prenapihnjene se strinjam, samo zaradi SD-ja se niso prodale. Pa tudi zdaj zavirajo, saj majo drugi interes. Prodati svojemi strijci iz ozadja za kakšen evro. V Sloveniji je največji dolg napravo SD, ko je bil na vlasti. Spomlite se malo, kak je Pahor plačeval firmam za NEDELO. In nobena od teh firm do danes ni preživela, oz. povečala zaposlenost. Dosti ste govorili, naredili pa minos nič. SD ima s TELOKOMOM svoj interes, ki drugačni od tržnega. Malo jim je žau, ka je komunizem propadno. Dragi moji Sobočanci. Še posvetilo Vam. Vi pa samo volite SD, pomali te prišli tak deleč, kak je prišlo v MB oz. nikoli nede, ker znate potrpeti.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.06.2015 ob 20:41 snops1 gost

      LOL, Židan je glavni klon v tej vladi. Sakšomi, ka ma pet minut časa, je lejko jasno, ka Židan - že pa - gluposti kvasi (neven, či tou samo zaradi populizma dela ali je dejansko takši bimbo). Či je naš Telekom dejansko telko vreden, kak to, ka se je samo en kupec pojavo, in še tou s takšo mizerno ponudbo, g. Židan? Kda Židan pravi kelko je Telekom vreden je tak, kak či ge poven, ka je moj Yugo vreden 20.000 €. Lejko še tak razlagan kak je dober, pa ga nišče nede mel za tej pejneze. Kak je že ZUNANJI OPAZOVALEC pravo: leta 2008 je cena za delnico bila 400 €, gnes je pa štirikrat menje. In nej, več nikdar nede telko vredno. Telekomi po celon sveti izgublajo vrednosti, in z našin je nej nika nači. Poleg vsega toga je naš Telekom redno zaduženi, medten ka ma konkurenca močne tuje lastnike odzadaj. Iz toga sledi, ka de konkurenca lejko vlagala v razvoj, Telekom de pa stagnero in de čiduže bole nekonkurenčen in menje vreden.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.06.2015 ob 9:58 juri gost

      Sinonim za hinavstvo v slo. politiki je vsekakor Židan, malomanj pa za njim zaostaja Erjavec, Oba skupaj predstavljata velikansko coklo za razvij in napredek Slovenije.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.