https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dom Ludvika in Urške s pomočjo ekipe TV AS zasijal v novi podobi

19.06.2015 ob 9:00  

Včeraj se je v Rakičanu zaključila dobrodelna akcija »Polepšajmo življenje Ludviku in Urški«, ki so jo organizirali sodelavci Televizije AS v sodelovanju s številnimi podjetji in prostovoljci.


Ekipa prostovoljcev je tako dva dni urejala hišo samohranilca Ludvika Harija in njegove hčerke Urške iz Rakičana. Ludvik Hari se sooča s težko finančno in življenjsko situacijo, saj s svojimi nerednimi minimalnimi prihodki ne more sebi in svoji hčerki omogočiti dostojnega življenja, kaj šele izvesti najnujnejša obnovitvenega dela na dotrajani hiši.

V želji, da bi nekoliko polepšali žalostno zgodbo Ludvika in Urške ter jima tako omogočili dostojnejše življenje, so se sodelavci Televizije AS v sodelovanju s podjetjem Promundus, d. o. o., iz Rakičana ter s pleskarjem Albinom Albertom iz Murske Sobote odločili, da jima prepleskajo stanovanje, okna in ograjo ter se lotijo ostalih obnovitvenih del na njuni hiši.

Kot dobrodelni pleskarji se se akcije udeležili Albin Albert, Kristjan Kuzma, Vojko Gergorič, Branko Car in Boris Šarkanj v imenu pleskarstva Gabor. 

V sklopu akcije je ekipi pomagalo še podjetje Helios iz Domžal, ki je doniralo barve in lake, Krovstvo, kleparstvo Šinko, d. o. o., iz Skakovec je poskrbelo za montažo strešnega žleba, steklarstvo Zelko iz Ljutomera pa je poskrbelo za menjavo poškodovanih okenskih stekel. Stiski Ludvika in Urške pa so bili pripravljeni prisluhniti tudi prostovoljci iz Kluba mladih Bakovci ter iz podjetja Halo dom, d. o. o., ki so pokazali, da imajo čut za dobrodelno dejavnost. Akciji so se pridružili tudi organizatorji Pomurskega športnega festivala, in sicer z donacijo vrednostnega bona v trgovini Mercator v vrednosti 200 eur. V sklopu akcije pa je družina Martinec iz Rakičana Ludviku in Urški podarila še kavč za dnevno sobo. 

S skupnimi močmi je tako 30 pridnih rok vsaj nekoliko polepšalo življenje Ludviku in Urški ter hkrati opozorilo na stiske in nepravilnosti, ki se dogajajo posameznikom v naši neposredni okolici. »V želji, da naša dobrodelnost postane vzgled tudi drugim organizacijam in posameznikom, ki v naglici sodobnega časa ne opazijo človeka v stiski, se vsem sudelojočim zahvaljujemo za izkazano pomoč in podporo,« še pravijo člani ekipe TV AS.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija