https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomgrad je izvisel, rdeča luč nadzornikov Darsa za parkirišča ob pomurski avtocesti

Murska Sobota, 13.01.2011 ob 11:26  

Zgodila se je nepričakovana odločitev nadzornega sveta Darsa, ki je namesto potrdila izvajalca del širitve avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti, sprejela odločitev o prekinitvi postopka oddaje predmetnega javnega naročila. Razlog naj bi bil vsebinske in ne finančne narave.

Zgodba o širitvi avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti se vleče že od leta 2008, ko so bili izdelani projekti, za postopek oddaje del pa je moral Državni zbor najprej potrditi Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2009. To pomeni, da so bila sredstva za omenjeni projekt zagotovljena sredstva, k izvajanju projekta pa se kot vse kaže še nekaj časa ne bo pristopilo.

Vsebinski ali finančni razlogi?

Javno naročilo je bilo objavljeno avgusta 2009, nanj pa se je prijavilo pet izvajalcev. Nadzorni svet Darsa je februarja lani dal soglasje k izbiri ljubljanskemu SCT-ju, po uspešno vloženem revizijskem postopku SGP Pomgrada, pa je bil slednji drugi najbolj ugodni ponudnik in bi moral dobiti posel. Ker pa je vrednost projekta presegala 2,5 milijona evrov, pa so to morali potrditi tudi Darsovi nadzorniki, kar pa se ni zgodilo. »Dejstvo je, da je družba Dars prekinil postopek oddaje predmetnega javnega naročila, objavljenega avgusta 2009, zaradi vsebinskih razlogov. Ne nazadnje je potrebno poslovno upravičenost take investicije preučiti še zlasti skozi prizmo dodatnega zadolževanja Darsa,« pojasnjuje Marjan Koler iz Darsove službe za komuniciranje.

Lani februarja projekt ustrezen, letos več ne?

Odločitev naj bi padla zaradi naraščajočega prometa vseh vozil in prometa tovornih vozil. Tako je v letu 2007  bil povprečni letni dnevni promet tovornih vozil nad 3,5 tone 3.395, v letu 2008 3.579, v letu 2009 3.916, v letu 2010 do meseca novembra pa že 4.233. »Potrebe po zmogljivostih parkirišč glede na te podatke bistveno presegajo potrebe, ki so bile ocenjene pred leti. Glede na to, da je v širšem interesu prednostno reševanje problematike izločanja vozil na vstopu v Slovenijo, bi bilo smiselno in prednostno zgraditi parkirišča na severni strani avtoceste, se pravi v smeri Maribora,« menijo na Darsu.

Ni znano, koliko bo po novem parkirnih mest

V projektu, ki bo zdaj znova nekoliko časa zastal, je bilo predvidenih dodatnih 90 parkirnih mest za tovorna vozila na obeh straneh avtoceste, temu pa več ne bo tako. »Kolikšno bo končno število parkirnih mest na severni strani, bo odvisno predvsem od razpoložljivega prostora, saj v tej fazi ni predviden poseg izven območja, ki ga je za potrebe graditve avtoceste in spremljajočih objektov opredelil državni lokacijski načrt za odsek avtoceste,« pravi Koler.

Stanje včasih, dokler so tovornjaki še lahko parkirali ob uvozni cesti na avtocesto ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Darja82
      13.01.2011 ob 12:25 Darja82

      na svašta, če bi se to zgodilo v Ljubljani bi bil celi kraval tak pa de karavana šla mimo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      13.01.2011 ob 12:40 lepi

      Te gradbene lobij, pa mehanizem me že bole spominja na kakšnen mafijski film

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. sinek
      13.01.2011 ob 19:08 sinek

      Zakaj vedno pri nas "nekaj izvisi?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.