https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V sklopu Sobote, kot si jo želimo okrogla miza s povzetkom do sedaj izvedenih delavnic

Murska Sobota, 25.06.2015 ob 7:30  

V grajski dvorani je včeraj ob zaključku delavnic v sklopu projekta Sobota, kot si jo želimo potekala okrogla miza s pregledom vsem izvedenih delavnic.

 

Trajnostna urbana strategija (TUS) je predpogoj za financiranje iz evropskih virov, ki so namenjeni trajnostnemu urbanemu razvoju. V Murski Soboti so s pripravo izhodišč za njeno pripravo začeli že spomladi. V MO Murska Sobota se zavedajo, da razvoj in prihodnost mesta in življenja v njem ne sme nastati v občinskih pisarnah ampak je potrebno prisluhniti ljudem, ki v mestu živijo.

Kar 16 tematskih delavnic oziroma kot se jih je prijelo ime premišljevalnic, so vodili strokovnjaki s teh področij, veliko jih je obiskal tudi župan, dr. Aleksander Jevšek. Organizirali so Otroški parlament in prisluhnili izvirnim otroškim idejam. Vzpostavlejna je bila podstran na spletni strani občine in facebook stran Sobota, kot si jo želimo. Na delavnicah je bilo podanih veliko dobrih idej, številni so opozorili na določene težave in podali tudi rešitve.

Največkrat so bile izpostavljene naslednje teme:

- obnova in oživitev mestnega središča

- institucija mestnega arhitekta

- sanacija Soboškega jezera

- zeleni pasovi ob avtocesti

- mešani promet v centru mesta

- pred večjimi odločitvami v  mestu naj se uvede premišljevalnica, z namenom informiranja širše javnosti

- ozelenitev masta in urbani vrtovi

- obnova infrastrukture itd.

Veliko udeležencev je pohvalilo pred kratkim uvedene vodene sprehode po mestu za domačine.

 Župan Jevšek je okroglo mizo zaključil z besedami, da moramo nehati le jamrati, drugi nam ne bodo pomagali, pomagati si moramo sami. Zato je po besedah župana potrebno začeti nekaj za to delati, skratka potrebna je akcija. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2015 ob 9:30 oj-oj gost

      mimo brsnjeno, ka pa stroški kere ma vsako gospodinjstvo in prihajajo vsaki mejsec, tu se ne da nič narediti ka be človek malo prišparo. rad be se vinjeto kujpo ka mo šo te zeleni pas gledat na avtocesto.mislen ka naj človek povej. največ ste obečali slujžbe zdaj pa odpiščavlete cejlo občino

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2015 ob 10:28 gost

      malo ste smešni s tem razvojom. tej kao govorniki naprej za mizov, tej so vsi že kao nekši vodstveni in vodilni na svojih področjih. imajo in imeli so svoje za pokazati, pa so naredili to kaj so. zdaj pa oni razmišljajo kaj narediti..... isto je to kak direktor ka firmo zavozi, te pa se on omenja kak ma rešitev pa take pa to...... je pa res, da so oni ogledalo občinske oblasti, kera je pas strateško zmedena. tak kak mi funkcioniramo je redno opasno, novi župan, nove strategije. torej ob koncu tega ali naslednjega mandata bomo imeli novo strategijo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.06.2015 ob 10:46 IvanJanez gost

      Gučanje na pamet in kopiranje od Ljubljane. Mešani promet, pa saj je razen dveh ulic center prazen. To že mamo. Ozelenitev mesta. Sobota ma eno največjih parkovnih površin. Vsi majo vrtove. Ideš 5 minout peški pa si v šumi na roubi mesta eli pa na poulaj. Pa mestni arhitekt, še tisto ka je od arh. Novaka so vničili, to je edini koncept, ka Soboto na izgled dela mest. Vse ostalo so nekše ideje iz Lentija. Poglente si trg kulture. Sobota nema vsebine. Zatou je zdaj vseeno če so v praznon centri mešani prometni režim, dodatne ozelenitve in modrije mestnega arhitekta. Brez ljudi, biznisa, dogajanja, je tou samo sebi namen.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.