https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pri Mali Nedelji lovec načrtno zastruplja pse?

10.02.2011 ob 9:20  

Na uredništvo portala Prlekija-on.net je bralec poslal zaskrbljujoče misli. Pogini hišnih ljubljenčkov v njihovi okolici naj bi imeli zlonamerno ozadje.

Po mnenju bralca, naj bi nekdo v Kuršincih pri Mali Nedelji načrtno zastrupljal hišne ljubljenčke okoliških prebivalcev. "Že spet je bila pri nas v gozdovih zastrupitev živali in zdaj je bil žrtev sosedov pes, ki je bil mlad, zelo priden in prijazen. Lastnica je vsa iz sebe. Že nam so izginili trije psi, ki smo jih imeli zelo radi, zdaj imamo doma dva psa in se bojimo, da še nam ta dva zastrupijo," sporoča bralec. Kot dodaja, hišni ljubljenčki umirajo v nekaj sto metrov oddaljenem gozdu od njegovega doma, kar naj bi se dogajalo le v tem predelu. Sumijo, da gre za lovca. 

Foto: Prlekija-on.net

Živali na istem predelu umirajo že pet let 

"S sosedo sva  šla po njenega psa, ki sem ga našel mrtvega v gozdu, na njem pa so bili vidni prvi znaki zastrupitve, saj je krvavel iz vseh odprtin. Bil je še topel, tako da domnevam, da še storilec ni utegnil psa odpeljati, kot se je to zgodilo pri naših psih.

Svojih psov nikoli niso našli, zato predvidevajo, da jih je nekdo zastrupil ali kako drugače ubil ter jih odnesel. Po bralčevih besedah se tovrstni »skrivnostni« pogini živali dogajajo že pet let in v le omenjenem predelu. "Tako da mislim, da gre za enega in istega človeka."

Lastnica poginulega psa je o dogodku obvestila policijo in jih napotila na kraj, kjer so našli psa. Več o dogodku bo znanega v prihodnjih dneh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Eden
      10.02.2011 ob 15:38 Eden

      5 let se to dogaja pa nič do zdaj? Pa ka mi mamo policijo ali budale?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sanja
      10.02.2011 ob 15:51 sanja

      eh naša policija. Sicer pa grozno, vupan ka de te ka to dela kaznovani.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. okvals
      11.02.2011 ob 10:01 okvals

      Lovec je najbolj nevestno bitje na tem svetu, zatorej drži definicija zanj, ki se glasi ekako takole; Oboroženi pijanec, na sprehodu skozi gozd.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Toki
      11.02.2011 ob 10:28 Toki

      Lovstvo je bedarija izgovor za "skrb" za živali. my ass...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.